Περισσότερα στοιχεία για τις κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, με άνδρα που εργάζεται ως ασφάλεια υψηλών προσώπων να υποστηρίζει ότι τον προσέγγισε για προστασία, τονίζοντας ότι δεχόταν απειλές.

Παράλληλα, ο άνδρας, που μίλησε στον ΑΝΤ1 διατηρώντας την ανωνυμία του, επεσήμανε ότι κατά την πρώτη τους συνάντηση η Πισπιρίγκου τον ρώτησε εάν έχει κάποιον γνωστό στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ώστε να μάθει για την πρόοδο στην έρευνα για τον θάνατο της κόρης της, για τον οποίο πλέον είναι κατηγορούμενη, ενώ ρώτησε και εάν ισχύει πως όποιος οδηγείται για κατάθεση – ανάκριση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών «σπάει» μέσα σε 15 λεπτά της ώρας.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε ακόμη πως στο δεύτερο ραντεβού, η κατηγορούμενη ως παιδοκτόνος, του ζήτησε να βρει έναν άνθρωπο «για να κάνει κακό στον άνδρα της, να του επιτεθεί και να τον τραυματίσει, ώστε να μην μπορεί να εργαστεί και να βιοποριστεί στην Αθήνα και έτσι να αναγκαστεί να γυρίσει στην Πάτρα».

Όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, της απάντησε πως δεν γνωρίζει τέτοιους ανθρώπους και ότι η δουλειά του είναι να προστατεύει ανθρώπους από τέτοιους κινδύνους, ενώ εμφανίστηκε διατεθειμένος να πει όσα γνωρίζει και στην Αστυνομία.

«Πιστεύω ότι ο Μάνος κάτι γνωρίζει», ανέφερε ο άνδρας, ενώ ερωτηθείς για την εικόνα που αποκόμισε από τις επαφές του με την Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε πως η γυναίκα «είχε πλήρη γνώση της κατάστασης, ήταν πλήρως συνειδητοποιημένη και ήρεμη. Δεν ήταν άνθρωπος που είχε χάσει τρία παιδιά. Είδα έναν άνθρωπο που δεν φοβάται, δεν είχε αίσθηση κινδύνου».

Έβαλαν κάμερες και παρακολουθούσαν ο ένας τον άλλον

Λεπτομέρειες για τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη μίλησε η Λίνα Αντωνοπούλου, λογίστρια και γειτόνισσα του ζευγαριού, λέγοντας πως «η γειτονιά ήξερε πράγματα και πιστεύω ότι θα αρχίσει να μιλάει σιγά – σιγά».

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου στον ΑΝΤ1, «ο Μάνος είναι πολύ ευγενικό παιδί, πολύ ήρεμο, γλυκύτατο παιδί. Η Ρούλα ήταν πάρα πολύ κλειστή σαν άνθρωπος. Το πρόσωπο της ερμήνευε κάτι, πως ήταν το εντελώς αντίθετο από αυτό που ήταν ο Μάνος».

«Όλοι μα όλοι στον πρώτο θάνατο, της Μαλένας, σοκαριστήκαμε. Απλά δεν υπήρχε η υποψία ότι κάτι έχει γίνει. Μετά τον θάνατο της Ίριδας, άρχισε να ακούγεται εδώ στην γειτονιά ότι κάτι γίνεται με την μάνα, αρχίσαμε να λέμε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει», συμπλήρωσε η γειτόνισσα.

Μάλιστα, αποκάλυψε και κάτι που εφόσον ισχύει, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό, αναφέροντας πως «ακούγαμε στην γειτονιά ότι έβαζε ο ένας στον άλλον κάμερες, ότι ο ένας είχε βάλει κάμερες και παρακολουθούσε τον άλλον, η Ρούλα τον Μάνο ή ο Μάνος την Ρούλα».

Σχετικά με την σπιτονοικοκυρά, η οποία αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, αν και όπως είπε η ίδια βρίσκεται στην γειτονιά τα τελευταία 25 χρόνια, η κ. Αντωνοπούλου είπε «δεν την ξέραμε, δεν έβγαινε έξω η σπιτονοικοκυρά, δεν είχε επαφή με τον κόσμο».

Η σπιτονοικοκυρά φοβόταν ότι θα της κάνουν κακό

«Η σπιτονοικοκυρά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν είχε νοσήσει ποτέ από καρκίνο ούτε είχε νοσηλευθεί ποτέ σε νοσοκομείο», υποστήριξε ο Χρήστος Ρουγκάλας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, απορρίπτοντας τα αναφερόμενα από το ζευγάρι σχετικά με την αιτία θανάτου της άτυχης γυναίκας, σε ηλικία 69 ετών, καθώς και τις μαρτυρίες τους ότι είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο με γυναικολογικό καρκίνο, από τον οποίο και κατέληξε, όπως υποστήριζαν.

Ο απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, που είχε διατελέσει και Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών, επανέλαβε τις αιτιάσεις για μη φυσιολογικό θάνατο της γυναίκας που είχε αγκαλιάσει την οικογένεια Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου και την φιλοξενούσε στο σπίτι που τους είχε παραχωρήσει, άνευ ενοικίου και με αντάλλαγμα την φροντίδα τους.

Ο κ. Ρουγκάλας, προσέθεσε πως «γείτονας έχει καταθέσει πως το τελευταίο διάστημα η σπιτονοικοκυρά φοβόταν και δεν έπαιρνε ούτε ένα πιάτο φαγητό από αυτούς», εννοώντας πως η γυναίκα φοβόταν ότι θα της έκαναν κακό.

Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είπε ακόμη ότι η γυναίκα είχε σημαντική ακίνητη περιουσία και διέθετε σε μετρητά χρηματικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ.

«Μου είχαν πει πως ήταν άθεη και επιθυμία της ήταν να αποτεφρωθεί. Ωστόσο, υπάρχει τάφος της, το κόστος για τον οποίο, για τρία χρόνια πληρώθηκε από τον Μάνο Δασκαλάκη και μάλιστα, σε αυτόν τον τάφο, που είναι αφρόντιστος, υπάρχει και μια φωτογραφία ενός άνδρα, που δεν είχε σχέση με την σπιτονοικοκυρά», υποστήριξε ο κ. Ρουγκάλας, επιμένοντας πως πρέπει να υπάρξει έρευνα για τα αίτια θανάτου της γυναίκας, υπό το πρίσμα των εξελίξεων, μετά από την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και της κατηγορίας για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της με κεταμίνη.

Λεών: Αν υπάρχει η σορός της σπιτονοικοκυράς, η εκταφή θα «δείξει» αν δηλητηριάστηκε

«Θα υπάρχει περαιτέρω πεδίο ενεργειών και από την πλευρά των ιατροδικαστών. Εάν υπάρχει τάφος και το μνήμα περιέχει και την σορό της γυναίκας, η ιατροδικαστική επιστήμη έχει την ικανότητα με μια εκταφή, να ανιχνεύσουμε δηλητήρια και άλλες τοξικές ουσίες, από την στιγμή που έχουμε ένα τέτοιο εύρημα στην Τζωρτζίνα που είναι αδιαμφισβήτητο και οδήγησε το κορίτσι στον θάνατο», είπε στον ΑΝΤ1 ο Γρηγόρης Λέων, σχολιάζοντας τις αμφιβολίες για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς των Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη.

Όπως είπε, «μετά από 1,5 και πλέον χρόνια δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε τις απαντήσεις που θα δίναμε στην νεκροψία – νεκροτομή ενός ανθρώπου που πέθανε πρόσφατα, αλλά θα υπάρχουν ευρήματα αν πρόκειται για δηλητηρίαση».

Σχετικά με τους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών της οικογένειας, πριν από την Τζωρτζίνα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, είπε πως «υπήρξε εντελώς άστοχη ιατροδικαστική έκθεση από την πρώτη συνάδελφο, άρα εδώ μένει η τριμελής επιτροπή να ολοκληρώσει την επαναξιολόγηση της υπόθεσης και να μας δώσει μια αξιόπιστη αιτία θανάτου. Το εργαστήριο που βρήκε την κεταμίνη είναι το ίδιο εργαστήριο που έκανε τις τοξικολογικές εξετάσεις και στο πρώτο παιδί και σε εκείνο δεν είχε βρεθεί τοξική ουσία».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνει κάποιος από κεταμίνη και να μην βρεθεί στο αίμα του κεταμίνη», διευκρίνισε ο κ. Λέων, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε αποτέλεσμα από δύο τοξικολογικά εργαστήρια που επιβεβαιώνει ότι η δόση ήταν τέτοια που οδήγησε στον θάνατο».

Ο κ. Λέων τόνισε ότι «δεν ήταν από φυσικά αίτια ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών, όλα τα ευρήματα οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα».