Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η στυγερή δολοφονία της οικογένειας στην Ανδραβίδα από τον 60χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου έμεναν, ο οποίος πλέον βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο μακελάρης ομολόγησε τον φόνο των γονιών, ενώ αναφορικά με τον θάνατο των παιδιών, 1,5 και 2,5 ετών, επέμενε ότι «δεν θέλει να θυμάται, δεν χωράει συγχώρεση γι’ αυτό».
Μετά την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας, τα «στόματα» άρχισαν να ανοίγουν με τους κατοίκους της Ανδραβίδας να περιγράφουν έναν βίαιο και σκληρό άνδρα, με ακραίες συμπεριφορές.
Του ανταποκριτή μας από το Patrisnews.com στην Ηλεία
Την ίδια στιγμή άνοιξε τη συζήτηση για το αν ο 60χρονος θα μπορούσε να είχε διαπράξει και άλλο έγκλημα στο παρελθόν. Μάλιστα ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους συναδέλφου του: «πρέπει να δουν ανεξιχνίαστες υποθέσεις στην περιοχή ή και εξαφανίσεις. Με τέτοια συμπεριφορά που είχε ο δολοφόνος της Ανδραβίδας, δεν ξέρουμε τι άλλο έχει να κάνει. Να δουν οι Αρχές τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες».
Έτσι σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του patrisnews, οι αστυνομικοί ερευνούν μια άλλη υπόθεση, που ίσως σχετίζεται με τον μακελάρη. Πρόκειται για ένα διπλό φονικό που είχε σημειωθεί το 1992, συγκλονίζοντας τότε το πανελλήνιο, αλλά το οποίο έχει μείνει ανεξιχνίαστο μέχρι σήμερα.
Το διπλό φονικό στη Γαστούνη και οι τρεις εκδοχές
Θύματα του φονικού στη Γαστούνη ήταν ο Νίκος Χονδρούλης, 50 ετών και η Λαμπρινή Συλλαΐδη, 32 ετών, οι οποίοι ήταν ζευγάρι και διέμεναν στα Καβάσιλα. Ήταν 6 Μαρτίου του 1992, όταν πολύ νωρίς το πρωί, το ζευγάρι ξεκινούσε από το σπίτι του στα Καβάσιλα, για να πάει να εργαστεί στην βιομηχανία «Πελαργός».
Στη διαταύρωση Λευκοχωρίου, στην π. Ε.Ο., κάποιος ή κάποιοι, ενεργώντας με μαφιόζικο τρόπο, τοποθέτησαν στην άσφαλτο ένα εμπόδιο, αναγκάζοντας το Ι.Χ., του άτυχου Χονδρούλη, να σταματήσει και πυροβόλησαν τόσο τον ίδιο όσο και την 32χρονη, με κυνηγετική καραμπίνα, σχεδόν εξ’ επαφής, στους κροτάφους, προκαλώντας τους ακαριαίο θάνατο. Οδηγός φορτηγού πέρασε από το σημείο λίγη ώρα αργότερα, εκτίμησε ότι είχε γίνει ατύχημα και ειδοποίησε την Αστυνομία που ξεκίνησε την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Τα πρώτα στοιχεία είχαν οδηγήσει τις αρχές σε τρεις εκδοχές: Η πρώτη ήταν η εμπλοκή του 50χρονου σε τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα (με θύμα έναν 18χρονο), η δεύτερη αφορούσε στις προσωπικές διαφορές που πιθανόν να είχε ο Χονδρούλης, λόγω της σχέσης του με την 32χρονη Συλλαΐδη (ο Χονδρούλης ήταν παντρεμένος όταν τη γνώρισε και άφησε την οικογένειά του για να είναι μαζί της), και η τρίτη, ήταν η πιθανότητα να κρύβεται πίσω από το έγκλημα κάποια υπόθεση ναρκωτικών. Την ημέρα του φονικού, οι αστυνομικοί προσήγαγαν αρκετά άτομα, δίχως αποτέλεσμα όμως, με το στυγερό έγκλημα να μην εξιχνιάζεται ποτέ.
Η δικογραφία έκανε «φτερά»
Η υπόθεση μπήκε οριστικά στο αρχείο το 2011, ενώ το 2003, τα παιδιά του Νίκου Χονδρούλη διαπίστωσαν πως η δικογραφία που αφορούσε τη δολοφονία του πατέρα τους, και της Λαμπρινής Συλλαΐδη, είχε εξαφανιστεί. Αρχικά απευθύνθηκαν στο Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας, απ’ όπου έλαβαν την απάντηση πως ο φάκελος καταστράφηκε κατόπιν υπηρεσιακής εντολής που έγινε περίπου το 2001. Προσέφυγαν μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω του ΕΠΣΕ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Τελικά, με απόφαση του Αρείου Πάγου και με βάση την έρευνα του Εφετείου Πατρών η υπόθεση έκλεισε χωρίς να αποδοθεί καμία ευθύνη σε δικαστικούς λειτουργούς, για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της δικογραφίας. Όπως αναφέρεται στην 240/ 6 Ιουνίου 2011 Πράξη Αρχειοθέτησης, μετά το από 20/5/2011 Πόρισμα του Προέδρου Εφετών Πατρών, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο διότι τα καταγγελλόμενα δεν στοιχειοθέτησαν συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις δικαστικών λειτουργών, οι οποίες μπορούσαν να αποτελέσουν βάση πειθαρχικής διώξεως αυτών.
Ο 60χρονος γνώριζε τα θύματα – Φως θα ρίξει η βαλλιστική
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 60χρονος δολοφόνος της Ανδραβίδας, γνώριζε τα θύματα Χονδρούλη και Συλλαΐδη, αυτό όμως φυσικά δεν είναι αρκετό για να σχηματιστεί η οποιαδήποτε κατηγορία εις βάρος του.
Φως στην έρευνα αυτή αναμένεται να ρίξει η βαλλιστική έρευνα η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα όπλα τα οποία είχε στην κατοχή του ο 60χρονος.