Ύποπτο θεωρήθηκε ένα εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο έφτασε στη Θεσσαλονίκη από την Κίνα και σύμφωνα με το δηλωτικό περιείχε αμαξάκια για τη μεταφορά παιδιών. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε περίπου 9,5 εκ. λαθραία τσιγάρα. Άμεσα, υπήρξε δέσμευση του εμπορευματοκιβωτίου και ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης. Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.186.414 ευρώ.

Η ίδια Υπηρεσία εντόπισε εμπορευματοκιβώτιο, επίσης προερχόμενο από την Κίνα, που σύμφωνα με το δηλωτικό περιείχε πλαστικά δοχεία. Σε από κοινού συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι το κιβώτιο περιείχε περίπου 9,2 εκ. λαθραία τσιγάρα. Η Υπηρεσία προέβη σε δέσμευση, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.244.657 ευρώ.

Τέλος, το Τμήμα Πληροφοριών Παραποιημένων και Δίωξης εντόπισε ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο σύμφωνα με το δηλωτικό περιείχε χαρτοπετσέτες. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχε περίπου 10 εκ. λαθραία τσιγάρα, με τις δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις να ανέρχονται στο ποσό των 2.392.045 ευρώ.

Εντόπισαν ακόμα εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που σύμφωνα με το δηλωτικό περιείχε ενδύματα, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιέχονταν περίπου 3 εκ. λαθραία τσιγάρα. Το ποσό δεσμεύτηκε και ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών. Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 724.862 ευρώ.

Τέλος, το ίδιο Τελωνείο θεώρησε εμπορευματοκιβώτιο που έφτασε στη Θεσσαλονίκη προερχόμενο από λιμάνι της Μαλαισίας και σύμφωνα με το δηλωτικό περιείχε είδη οικιακής χρήσης. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι περιείχε 9,5 εκ. λαθραία τσιγάρα. Η ποσότητα δεσμεύτηκε και ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης. Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.295.397 ευρώ.