Η πάλη του 44χρονου Μάριου, που σκοτώθηκε κατά τη φονική ληστεία που σημειώθηκε το Σάββατο σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης αποτυπώνεται σε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Star.

Στο βίντεο, φαίνεται ο 27χρονος ληστής, αλβανικής καταγωγής, φορώντας μαύρα ρουχα, μπουφάν με κουκούλα, χειρουργική μάσκα και κρατώντας, παράλληλα, στρώμα αφρολέξ, να μπαίνει στο ψιλικατζίδικο.

Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, ο 44χρονος Μάριος ήταν ανυποψίαστος. Κοίταξε, όπως φαίνεται στο βίντεο, τον δράστη, ο οποίος ακουμπά το φορτίο του στο πάτωμα κι αμέσως ο τελευταίος έστρεψε το όπλο του εναντίον του Μάριου.

Ο 44χρονος σηκώνει τα χέρια ψηλά, σαν να προσπαθούσε να ηρεμήσει τον δράστη. 

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο αδίστακτος δράστης αρχίζει να αδειάζει το ταμείο, ενώ έχει την πληροφορία πως υπάρχουν και άλλα λεφτά και αρχίζει να ρωτά επίμονα τον υπάλληλο.

Τότε ο Μάριος επιχειρεί να αφοπλίσει δύο φορές τον δράστη. Στην προσπάθειά του να του πάρει το όπλο, αρχίζει και παλεύει σώμα με σώμα με τον δράστη και εκείνος του καταφέρει πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου.

Ληστεία με νεκρό στη Θεσσαλονίκη: «Δεν ήθελα να σκοτώσω», λέει ο 27χρονος

Ο δράστης πέρασε σήμερα Τρίτη (9/11) από ανακριτή, και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, αλλά ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε. Ο 27χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο 27χρονος, που συνελήφθη τη Δευτέρα μαζί με τον 35χρονο συνεργό του, φέρεται πως παραδέχεται ότι έκανε τη ληστεία αλλά υποστηρίζει ότι η ανθρωποκτονία έγινε κατά λάθος. Στους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωή ανέφερε πως πήγε να πάρει λεφτά από το κατάστημα ψιλικών, σημειώνοντας ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον υπάλληλο. Κατά την αστυνομία, δεν πρόκειται για περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονίας.