Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος του 22χρονου νεαρού, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε συλληφθεί και είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση μιας 25χρονης στη Νέα Σμύρνη προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Αυτή τη φορά η νέα δίωξη σε βάρος του νεαρού, είναι σε βαθμό κακουργήματος για δυο απόπειρες βιασμού αλλά και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατηγορία που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα εν λόγω αδικήματα που τώρα αντιμετωπίζει ο νεαρός είχε κληθεί ως ύποπτος από την εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις. Ωστόσο, με υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα φέρεται να είχε αρνηθεί όσα του αποδίδουν τα θύματα, υποστηρίζοντας ότι από τις περιγραφές τους δεν προκύπτει πως ο ίδιος είναι ο δράστης των επιθέσεων εναντίον τους. Επιπρόσθετα, ενώπιον του εισαγγελέα ο 22χρονος φέρεται να επικαλέστηκε και κατάθεση άλλης γυναίκας από τη Νέα Σμύρνη που υποστήριξε πως έπεσε θύμα ενός μεγαλύτερου άνδρα, καστανόξανθου, μάλλον αλλοδαπής προέλευσης.

Ωστόσο, οι παραπάνω υπερασπιστικοί ισχυρισμοί που προέβαλλε ο κατηγορούμενος δεν έγιναν δεκτοί από τον εισαγγελέα, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε την έρευνά του, άσκησε στο νεαρό τη νέα κακουργηματική αλλά και πλημμεληματική δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη απόπειρα βιασμού που καταλογίζεται στον 22χρονο, φέρεται να τελέστηκε στις 6 Αυγούστου σε βάρος 22χρονης κοπέλας στην είσοδο του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη. Η δεύτερη απόπειρα έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 3 Σεπτεμβρίου, επίσης στη Νέα Σμύρνη κατά μιας 19χρονης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γυναίκες είχαν προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες ενώπιον των αρχών αμέσως μετά τις επιθέσεις που δέχθηκαν και έτσι σχηματίστηκαν δικογραφίες ενώ ασκήθηκε, τότε, και ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών. Η προσωποποίηση της δίωξης αυτής από την εισαγγελία έγινε μετά την προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε, όταν έγινε γνωστή η επίθεση του νεαρού στην 25χρονη, στη Νέα Σμύρνη, τον περασμένο Μάιο. Να σημειωθεί εδώ ότι για το συμβάν αυτό ο νεαρός ήδη διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και έχει παραπεμφθεί σε δίκη.

Τέλος, για την πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα (προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας) για την οποία ο 22χρονος επίσης διώκεται, αυτή αφορά σε σεξουαλική επίθεση σε μία ακόμη κοπέλα, 28 ετών, το Σεπτεμβρίου του 2020 και πάλι στη Νέα Σμύρνη.