Ανυποψίαστοι πολίτες, που ίσως να μην είναι καν υπαρκτά πρόσωπα, εμφανίζονταν ως αποστολείς των παγιδευμένων πακέτων που εστάλησαν σήμερα σε τέσσερις πρεσβείες στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στην πρεσβεία της Βουλγαρίας εστάλη πακέτο-βόμβα όπου εμφανιζόταν ως αποστολέας ο Παναγιώτης Κουτσίκος, πρόεδρος του ελληνοβουλγαρικού επιμελητηρίου. Παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Βούλγαρος πρέσβης.
Το πακέτο που παραδόθηκε στην πρεσβεία της Ρωσίας ανεφλέγη κι έτσι δεν είναι ευδιάκριτο το όνομα του αποστολέα. Ωστόσο, βρέθηκε μία ετικέτα με τα στοιχεία VLADIMIR I. CHKHIKOISHVILI.

Ως αποστολέας του παγιδευμένου δέματος με προορισμό την πρεσβεία της Γερμανίας εμφανίζεται μία κυρία εν ονόματι Ελένη Ζέρβα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης/Λογοτεχνία & Επιστήμες του Ανθρώπου. Παραλήπτης ήταν υπάλληλος της πρεσβείας.

Σε ό,τι αφορά στο παγιδευμένο πακέτο που εξερράγη στην πρεσβεία της Ελβετίας, εμφανίζεται ως αποστολέας η Μαίρη Τσατσομίρου Παναγιωτόπουλος από την «POLIS NET NEW MEDIA AGENCY».

Τέλος, στο δέμα που προοριζόταν για την πρεσβεία της Χιλής και εξουδετερώθηκε στο προαύλιο της Βουλής αναγραφόταν ως αποστολέας το Συνδικαλιστικό Σωματείο των Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.