Εκτός από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, μία μη κυβερνητική οργάνωση και ένας γνωστός εγκληματολόγος εμφανίζονταν ως αποστολείς δύο από τα τέσσερα συνολικά δέματα-βόμβες που σκόπευαν να αποστείλουν μέσω ταχυμεταφορών οι δράστες που συνελήφθησαν το μεσημέρι στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παγιδευμένο δέμα που θα έφτανε στην πρεσβεία του Βελγίου είχε ως αποστολέα την μη- κυβερνητική οργάνωση Action Aid, ενώ το πακέτο-βόμβα προς την Ολλανδία είχε ως αποστολέα τον εγκληματολόγο Γιάννη Πανούση.

Άγνωστος παραμένει ο αποστολέας που αναγραφόταν στο δέμα που εξερράγη πρώτο στο γραφείο ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος.

Στην κατοχή των δύο νεαρών, βρέθηκε επίσης και μία λίστα με εταιρείες ταχυμεταφορών και τις διευθύνσεις τους, που σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν ή έχουν ήδη χρησιμοποιήσει για την αποστολή παρόμοιων δεμάτων.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές οι εταιρείες έχουν παραλάβει ύποπτα δέματα τις τελευταίες ημέρες.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται στη βαλλιστική εξέταση των δύο Glock που είχαν στην κατοχή τους οι νεαροί, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Τα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ.