Αιματηρή συμπλοκή με ένα νεκρό και τρεις σοβαρά τραυματίες σημειώθηκε στις 3 παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Πύργου Μονοφατσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr άνδρες από τρεις οικογένειες συναντήθηκαν – άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες- σε αγροτική περιοχή και έγινε καυγάς στον οποίο δεν άργησαν να βγουν και όπλα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συμπλοκή που ακολούθησε, άγνωστο με τη συμμετοχή πόσων ατόμων, τραβήχτηκαν πιστόλια αλλά και μαχαίρια. Το μακελειό ήταν αναπόφευκτο. Από τη συμπλοκή νεκρός βγήκε ένας 17χρονος νεαρός ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά. Η είδηση του μακελειού πολύ γρήγορα έφτασε στο χωριό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση όπου επικράτησε πανικός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεκρός αλλά και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ΙΧ αυτοκίνητα και ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας του Χάρακα.

Εκεί μεταφέρθηκε όμως και όλη η ένταση που επικρατούσε ανάμεσα στις δύο οικογένειες που φαίνεται ότι είχαν να μοιράσουν … χωράφια. Άνδρες του τμήματος Πύργου, του ΤΑΕ Μεσαράς αλλά και δυνάμεις από το Ηράκλειο έχουν ζώσει το χωριό.

Προανάκριση

Στο χωριό αυτή την ώρα βρίσκονται και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση η οποία απαιτεί ιδιαίτερα λεπτό χειρισμό. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την ώρα είναι συγκεχυμένα με αποτέλεσμα να μην προκύπτει καθαρή εικόνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στο μακελειό. Την προανάκριση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει αναλάβει η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Οι τραυματίες αλλά και η σωρός του 17χρονου μεταφέρθηκαν στα δυο νοσοκομεία του Ηρακλείου. Οι τραυματίες μοιράστηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν οι συγγενείς τους στην είσοδο και να δημιουργηθεί ένταση.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου μεταφέρθηκε ένας 29χρονος με τραύμα από μαχαίρι στo θώρακα και τα νεφρά και ένας 22χρονος με τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

Επίσης στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε, προκειμένου να αποτραπεί νέα συμπλοκή, ένας ακόμη 17χρόνος που φέρει θλαστικά τραύματα, από ξυλοδαρμό.

Τόσο στον τόπο του συμβάντος, όσο και στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων.

Παλιές διαφορες

Τις εξελίξεις παρακολουθεί συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία με το αίμα να έρχεται για μια ακόμη φορά να σφραγίσει διαφορές και έριδες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες τις δυο οικογένειες που εμπλέκονται στο μακελειό χωρίζουν κτηματικές διαφορές Όπως τονίζουν στο prismanews.gr άνθρωποι που γνωρίζουν τις εκρηκτικές σχέσεις μεταξύ τους οι διαφορές τους κρατούν εδώ και μια 20ετία στη διάρκεια της οποίας σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνονταν έριδες και καυγάδες.