Στην κατάμεστη AEL FC Arena, όπου το πάρτι είχε αρχίσει από νωρίς, η ΑΕΛ δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον συνέτριψε με 5-0, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την άνοδο στη Stoiximan Super League.

Οι «βυσσινί» ήταν, με διαφορά, η καλύτερη ομάδα του βορείου ομίλου της Super League 2 φέτος και το απέδειξε με την επέλασή της προς την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τη Stoiximan Super League. Η ΑΕΛ είχε εξασφαλίσει από την περασμένη εβδομάδα και την άνοδο, την οποία γιόρτασε τώρα με 5άρα επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Με τους οπαδούς τους να έχουν κατακλύσει τις εξέδρες και να δημιουργούν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, οι Θεσσαλοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 18′ με το κοντινό πλασέ του Πασά μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Μούργο.

Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και στο 39′ ήρθε και το 2-0 ξανά από τον Πασά, έπειτα από νέα ασίστ του Μούργου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να μειώσει πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά δεν το έκανε και η ΑΕΛ συνέχισε τον περίπατό της στο δεύτερο.

Στο 50′ ο Σιατραβάνης μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 μέσα σε αποθέωση, η οποία συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά καθώς οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν διάθεση να σταματήσουν.

Στο 63′, επομένως, ο Οικονόμου συνεργάστηκε με τον Πασά και τελείωσε τη φάση ανεβάζοντας το σκορ στο 4-0, για να ακολουθήσει ακόμη ένα γκολ.

Στο 71′ ο Πασάς με προσπάθεια από κοντά έγραψε το 5-0 πετυχαίνοντας ακόμη ένα χατ-τρικ, με τους παίκτες και τους οπαδούς της ΑΕΛ να γιορτάζουν με την ψυχή τους για την άνοδο στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από απουσία τεσσάρων χρόνων.