Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα θα δώσουν οι δυο συλληφθέντες οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην ληστεία στο διαμέρισμα της 64χρονης στο Παλαιό Φάληρο , η οποία εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για το κακούργημα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά και τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής.

Παράλληλα, εκδόθηκαν δυο εντάλματα σύλληψης το ένα εκ των οποίων αφορά στον ληστή που για ώρες κρύφτηκε στην ντουλάπα του διαμερίσματος της ληστείας και δεν εντοπίστηκε από την αστυνομία. Ο ληστής, ο οποίος παραμένει άφαντος , ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο  με τον γιο της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος όταν εκείνος άνοιξε την ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας γιατί κάτι του μύριζε άσχημα. Ο ληστής, που φορούσε κουκούλα, τον απείλησε  με όπλο και κατάφερε να διαφύγει. Ο γιος της 64χρονης ειδοποίησε την αστυνομία αλλά ήταν ήδη αργά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα είχε φύγει από το διαμέρισμα η Σήμανση. Την υπόθεση θα χειριστεί τακτικός ανακριτής.