Την αντίθεσή τους με τα προεδρικά διατάγματα για την επέκταση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ΤΕΙ εξέφρασαν οι πρυτάνεις των Πολυτεχνείων, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων.

Όπως σημειώνουν και στην επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, οι πρυτάνεις δεν θα συμμετάσχουν στον «βεβιασμένο και προσχηματικό διάλογο» εν μέσω θέρους.

«Πέρα από το γεγονός ότι άλλες από τις προβλέψεις των Σχεδίων πρέπει να αποσυρθούν και σε άλλες πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, είναι αδύνατον να μελετηθούν και να διατυπωθούν παρατηρήσεις και να επιλυθούν θέματα σε αυτό το διάστημα, τη στιγμή που τα Πολυτεχνεία και τα Πανεπιστήμια κλείνουν και πολλά εξ αυτών αλλάζουν Διοικήσεις», αναφέρεται στην επιστολή.

Όπως δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στη συζήτησή τους στην κοινή συνεδρίαση των ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 19 και 20 Ιουλίου, καλώντας όλους τους Εκπροσώπους και των υπόλοιπων Πανεπιστημίων να ακολουθήσουν την ίδια τακτική. Επίσης καλούν το υπουργείο να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συζήτησης σε ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ πριν το Σεπτέμβριο.