Νεκρός επί πέντε ώρες πριν εντοπιστεί από τον σπιτονοικοκύρη του στην πισίνα του σπιτιού που διέμενε, ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλέξει η αστυνομία.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τους αστυνομικούς να έχουν συλλέξει νέα στοιχεία για τις τελευταίες στιγμές του άτυχου ποδοσφαιριστή, τα οποία τούς οδηγούν στον αποκλεισμό του σεναρίου της εγκληματικής ενέργειας, καθώς η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει πως ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι κάμερες ασφαλείας, που έχουν καταγράψει τις τελευταίες κινήσεις του Μπάλντοκ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ο άτυχος ποδοσφαιριστής να φορά το μαγιό του, να κάνει βουτιά στη πισίνα και ξαφνικά να χάνει τις αισθήσεις του.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, μια άλλη κάμερα, δείχνει τον Μπάλντοκ να είναι ήδη μπρούμητα γυρισμένος μέσα στην πισίνα.

«Πνιγμός εντός ύδατος» το αίτιο θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, σύμφωνα με την νεκροτομή, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/10) στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, κατά την νεκροτομή ελήφθησαν και δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 20 μέρες.

Ωστόσο, η νεκροτομή επιβεβαίωσε πλήρως την εικόνα που είχε σχηματίσει ο ιατροδικαστής και κατά την αυτοψία στον χώρο που βρέθηκε νεκρός ο Μπάλντοκ.

Όταν οι αστυνομικοί γύρισαν το σώμα του, έβγαλε φυσαλίδες με νερό από το στόμα του, κάτι κοινό στους πνιγμούς, που υποδηλώνει ότι είχε καταπιεί νερό εν ζωή και είχε πάει στους πνεύμονες.

Το σώμα του επίσης δεν είχε σημάδια, τραύματα ή μώλωπες που να παρέπεμπαν σε τυχόν εγκληματική ενέργεια. Σε ένα τραπεζάκι κοντά στην πισίνα βρέθηκε και ένα μπουκάλι και ποτήρια που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το περιεχόμενο του μπουκαλιού περιείχε αντισηπτικό και όχι αλκοόλ όπως είχε αναφερθεί αρχικά, ενώ και τα ποτήρια φέρεται να ανήκουν σε προηγούμενους χρήστες, καθώς δεν ταυτοποιούνται με το DNA του Τζορτζ Μπάλντοκ.