Για τους εφιαλτικούς μήνες που έζησε μίλησε θύμα του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στη Μύκονο και πουλούσε προστασία στους επιχειρηματίες του νησιού.

Το θύμα περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τη δράση του κυκλώματος και τον τρόπο με τον οποίο αποσπούσαν χρήματα από τον σύζυγό της, απειλώντας την οικογένειά του.

«Το ψυχολογικό τρεις μήνες τώρα είναι πολύ βαρύ. Το να κοιμάσαι με τον φόβο ή να μην έχεις τα λεφτά να τους δώσεις ή να πρέπει να στερήσεις κάτι από τα παιδιά σου, είναι λίγο βαρύ», είπε αρχικά.

«Σου λένε ότι δεν έχεις άλλη λύση. Όταν έχεις παιδιά, όταν έχεις ένα σπίτι, όταν κυκλοφορείς στον δρόμο. Δεν νομίζω ότι κάποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί να τα βάλει με αυτούς τους ανθρώπους».

Τα μέλη του κυκλώματος προσέγγισαν τον σύζυγό της μέσα στο ίδιο τους το κατάστημα τον Ιούνιο και ζήτησαν αρχικά 5.000 ευρώ για ολόκληρη τη σεζόν. Μετά από διαπραγματεύσεις δέχτηκαν να πέσει το ποσό στις 2.500 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια: «[Στο σύζυγό μου είπαν] ότι είναι και αυτό μια δουλειά. “Πρέπει να καταλάβετε ότι χρειάζεστε προστασία, ότι όλα τα μαγαζιά έχουν προστασία. Εσείς γιατί όχι;”. Ερχόντουσαν κάθε τέλος του μήνα και εισέπρατταν το ποσό που είχε συμφωνηθεί.

Το τηλεφώνημα του άγνωστου πληροφοριοδότη

Οι Αρχές ενημερώθηκαν για τη δράση του κυκλώματος στη Μύκονο και τα Νότια Προάστια από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη. «Ο Τόνι έχει κατέβει στη Μύκονο και πάει με φουσκωτούς στα μαγαζιά και παίρνει προστασία», ανέφερε το τηλεφώνημα.

Οι αστυνομικοί παρίσταναν τους πελάτες στα καταστήματα που εκβίαζαν, προκειμένου να τους συλλάβουν τη στιγμή που θα παραλάμβαναν τα χρήματα.

Δεν έπαψαν οι εκβιασμοί

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος που έπεσε θύμα του εκβιασμού κατέθεσε: «Μετά από μία ημέρα από τη σύλληψη, με πήρε μια κυρία και μου είπε να πάμε να αποσύρουμε τη μήνυση και θα μας φέρουν τα λεφτά στο μαγαζί».