Αδίστακτα χαρακτηρίζονται τα μέλη του κυκλώματος που εκβίαζε καταστηματάρχες στη Μύκονο, οι κινήσεις των οποίων σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Εν προκειμένω, στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε το Newsbeast, αποτυπώνεται ένας «εισπράκτορας» του κυκλώματος να συνομιλεί και να λαμβάνει χρηματικό ποσό από θύμα της εγκληματικής ομάδας.

Να σημειώσουμε ότι σε αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4 συλλήψεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 οι συλληφθέντες εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ως πρόσχημα για να τους καταβάλλονται τα αιτούμενα χρηματικά ποσά προέβαλαν την παροχή «προστασίας» στις επιχειρήσεις τους, με 2 από τα μέλη της οργάνωσης να έχουν αναλάβει αρχηγικά καθήκοντα (αρχηγός και υπαρχηγός), ενώ τα έτερα 2 μέλη ρόλο «εισπράκτορα».

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 4 περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο, Γλυφάδα και Άλιμο. Από τους καταστηματάρχες στη Μύκονο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν απαιτήσει για την καλοκαιρινή περίοδο συνολικά 8.500 ευρώ και είχαν λάβει 5.900 ευρώ, ενώ από τους καταστηματάρχες στην Αττική λάμβαναν εκβιαστικά από τον Νοέμβριο του 2023 το ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως.