Για λογαριασμό ενός από τα πιο «βαριά» ονόματα της Greek Mafia έλεγαν ότι δρούσαν τα μέλη του κυκλώματος που εκβίαζε καταστηματάρχες στη Μύκονο, όπως ανακάλυψε η Αστυνομία, που προχώρησε σε συλλήψεις και στον σχηματισμό πολυσέλιδης δικογραφίας. Μέσα σε αυτήν υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες, που δείχνουν τον τρόπο δράσης των μελών της ομάδας των εκβιαστών.

Σε μία περίπτωση, ένας 38χρονος που κατηγορείται –είναι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους- συνομιλεί με τον ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο οποίος του παραδίδει το ποσό των 500 ευρώ για «προστασία». Οι δύο άνδρες συνομιλούν και για παλαιότερες πληρωμές, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ζητάει να είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που εισπράττει τα χρήματα για την «προστασία», προκειμένου να μη βρεθεί μπλεγμένος.

«Πάρε τώρα πεντακόσια…»

ΘΥΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Έλα φίλε, είμαι στο μαγαζί. Πού είσαι;

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: (ακατάληπτο).

ΘΥΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Έλα αγόρι, σε έψαχνα ρε. Μίλαγα με έναν μηχανικό για μία δουλειά.

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Δεν πειράζει.

ΘΥΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Και μπούρου-μπούρου, μπούρου-μπούρου, ξεχάστηκα. Κοιτάω το ρολόι – λέω “εντάξει” και τώρα με παίρνει τηλέφωνο πάλι, “να κάνουμε και εκείνο, να κάνουμε και τ’ άλλο, να κάνουμε και τούτο”… “Ω! να σου γαμ…”, λέω, “κάτσε, γιατί έχω ραντεβού”. Και δε σε… Στη φωνή δε σε γνώρισα, λέω ποιος είναι; Άλλος είναι; Πού να δώσω τα λεφτά; Δε βγαίνουν που δε βγαίνουνε κάθε φορά. Λοιπόν, ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πάρε πέντε τώρα, γιατί στο τέλος θα μου κακοφανεί. Ένα, δύο, τρία, πέντε, ντάξει;

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Ναι.

ΘΥΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Θα στείλω και μήνυμα εγώ στον Τ. ότι τα πήρες.

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Όκευ, εννοείται, έγινε.

ΘΥΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Και καλό είναι να ‘ρχεται ένας, για να ξέρω και ‘γω που δίνω και τι κάνω, ρε φίλε, γιατί στο τέλος…

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: (ακατάληπτο) Μαζί με το… Ένα άλλο παιδί την άλλη φορά.

ΘΥΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Εσένα σε θυμάμαι, αυτό του ‘χω πει και από την αρχή: “Να έρχεται ένας”, του λέω, γιατί μετά άμα σου πει ο άλλος “Δε μου τα ‘δωσε”; Τώρα εγώ θα του στείλω μήνυμα κατευθείαν (σ.σ. ότι) έδωσα άλλα πεντακόσια, για να ‘χω και ‘γω (ακατάληπτο) τι δίνω, τι κάνω, δεν είναι ψέματα κάτι.

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Εννοείται, όχι αλίμονο.

ΘΥΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Το θυμάμαι ότι είχες. Και την πρώτη και τη δεύτερη φορά.

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Όχι, την πρώτη. Έχω έρθει μία μόνος μου πάλι με τον (ακατάληπτο)…

ΘΥΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Μία μόνος σου και μία με ένα άλλο παιδί.

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Ένα άλλο παιδί, μας είχες δώσει πεντακοσάρικο.

ΘΥΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Πεντακοσάρικο και μία τέσσερα.

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: (ακατάληπτο) Και την πρώτη, πρώτη πρέπει να είχε έρθει ένα άλλο παιδί.

ΘΥΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Δε θυμάμαι, άλλο παιδί είχε έρθει την πρώτη φορά ή όχι; Δε θυμάμαι… τώρα, καλά δεν έχει σημασία, το θέμα είναι ότι τώρα να είμαστε εντάξει, θα του στείλω και ένα μήνυμα τώρα να είμαστε κομπλέ, γιατί…

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Καλό βράδυ!

ΘΥΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Έγινε, γεια!