Η σύλληψη ενός 30χρονου σε περιοχή της Αττικής, μια εβδομάδα μετά τις τρεις συλλήψεις στη Μύκονο, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι το συνθετικό ναρκωτικό με την ονομασία «ροζ κοκαΐνη» έχει κάνει πλέον για τα καλά την εμφάνιση του και στη χώρα μας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν πληροφορίες και το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποίησαν έφοδο σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος και εντόπισαν την πανάκριβη «ροζ κοκαΐνη».

Τι είναι η ροζ κοκαΐνη

Η «ροζ κοκαΐνη», γνωστή και ως «τούσι» ή «τουσίμπι», είναι μία σύνθετη ναρκωτική ουσία, που κυκλοφορεί κυρίως σε μορφή ροζ σκόνης και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα μείγμα διαφόρων ουσιών όπως κεταμίνη, MDMA, κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη, καφεΐνη και μερικές φορές οπιοειδή. Δεν υπάρχει τυποποιημένη αναλογία αυτών των ουσιών στο μείγμα, κάνοντάς το εξαιρετικά επικίνδυνο λόγω της μεταβλητής σύστασής του.

Δεν έχει άμεση σχέση με την κλασική κοκαΐνη, παρά το όνομά της. Είναι γνωστό ως «ναρκωτικό των πλουσίων» και διακινείται κυρίως σε πολυτελή μέρη, όπως η Μύκονος, καθώς η τιμή του μπορεί να φτάσει τα 120 δολάρια ανά γραμμάριο.

Η εμφάνιση της «ροζ κοκαΐνης» είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε πρόσφατο συνέδριο των Αρχών Ασφάλειας της Ευρώπης, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη συνθετική ναρκωτική ουσία.