Ο πατέρας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο του, επειδή είναι ομοφυλόφιλος, μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και υποστήριξε πως δεν τσακώθηκε με το αγόρι επειδή είναι ομοφυλόφιλος, αλλά για άλλους λόγους. Η υπόθεση που έγινε γνωστή προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο μετά τα όσα καταγγέλθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι το παιδί αιμόφυρτο πήγε στην πλατεία του χωριού στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας μετά την κακοποίηση που δέχθηκε από τον πατέρα και τον θείο του, επειδή τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο 15χρονος νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με σοβαρά τραύματα και η εισαγγελία αναζητά λύση για το πώς θα προστατευτεί το παιδί όταν πάρει εξιτήριο.

Ο πατέρας σημείωσε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα πως ο γιος του έμπαινε και έβγαινε από το σπίτι του όποτε ήθελε για να συναντήσει τους φίλους του, κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τον πατέρα του.

«Όλα αυτά που λέγονται και γράφονται είναι ψέματα! Εγώ με τον γιο μου είμαι μια χαρά, δεν μπορούσα δηλαδή να έχω μια παρεξήγηση με τον γιο μου; Αυτό το ξέρουμε εμείς δύο χρόνια τώρα, τρία, ότι ο γιος μου είναι ομοφυλόφιλος. Αυτό το έχουμε αποδεχτεί και γι΄ αυτό τον προστάτευα. Το ξέρουμε αυτό, ότι ο γιος μου είναι ομοφυλόφιλος. Δεν τσακωθήκαμε για αυτόν τον λόγο, αυτά είναι όλα ψέματα! Εμείς τσακωθήκαμε για άλλο λόγο. Του είπα ότι, λοιπόν, δεν μπορείς στο σπίτι, να βγαίνει και να μπαίνει ό,τι ώρα θέλει, ειδικά βραδινές ώρες. Αυτός είχε μπλέξει με κάτι παρέες. Αν ίσχυαν αυτά και είχαν γίνει τέτοια πράγματα τόσο σοβαρά, εγώ θα έπρεπε να ήμουν φυλακή τώρα αυτή τη στιγμή. Εγώ είμαι έξω και απολαμβάνω το μπανάκι μου σήμερα στη θάλασσα» σημείωσε αρχικά ο πατέρας του 15χρονου.

«Πώς θα μπορούσα εγώ να είχα κάτι τέτοιο στο παιδί μου και να βγαίνω έξω και να κάνω αυτά τα πράγματα. Μετά το περιστατικό δεν μίλησα με τον γιο μου. Προσπάθησα να μιλήσω, δεν τον αφήνουν να μου μιλήσει. Και ο γιος μου τώρα δεν θέλει, ενώ του είπα να έρθει στο σπίτι, δεν τον αφήνουν να γυρίσει στο σπίτι μην τον κακοποιήσω ξανά. Δεν ξέρω από κει και πέρα, τι θα γίνει. Από το 2019 τον πάω σε ψυχολόγο. Αν θα βλέπατε το παιδί, θα καταλαβαίνατε, μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Όμως παρόλα αυτά, εγώ το παιδί μου το πήγαινα στις αρμόδιες υπηρεσίες, μήπως μπορέσω και το σώσω. Όμως δυστυχώς, το φέρω και βαρέως, δεν μπόρεσα να τα καταφέρω. Δεν ξέρω τώρα γιατί, για ποιους λόγους, η φύση του προφανώς, η φύση του φταίει. Από τότε που έχω χωρίσει με την πρώην σύντροφό μου, το παιδί είχε αυτές τις τάσεις. Δεν είχαμε κανένα θέμα ως προς αυτό. Απλώς εγώ του έλεγα, να είσαι σοβαρός, να είσαι μετρημένος, να σε αγαπάει ο κόσμος. Άσχετο με την φύση σου, να είσαι σοβαρός, γιατί του έκαναν bullying συνεχώς στο σχολείο. Στο σχολείο να δεις τι του έκαναν! Στον διευθυντή, να δεις τι έκανε και αυτός, γιατί μου έκανε συχνά παράπονα ο διευθυντής, με καλούσε στο γραφείο και μου έλεγε ότι το παιδί κάνει αυτά. Του έλεγα κάνε λίγο υπομονή, τελευταία χρονιά φέτος, θα φύγει από το σχολείο και θα δούμε πού θα πάει. Ακόμα δεν ξέρει και ο ίδιος τι είναι, στο λέω εγώ. Λέει ότι είναι, είναι; Ακόμα δεν ξέρουμε τι είναι, δεν έχει σεξουαλική ζωή το παιδί ακόμα για να ξέρουμε αν είναι αυτό ή όχι. Δεν ξέρει και ο ίδιος αν είναι, αλλά εγώ θεωρώ ότι είναι. Δεν με πείραξε εμένα αυτό, δεν τσακωθήκαμε στην πλατεία εμείς για αυτό τον λόγο. Εμείς μαλώσαμε στο σπίτι για το λόγο ότι ήρθε από μια παρέα μέσα στη νύχτα και ήθελε να ξαναπάει πάλι σε άλλη παρέα. Του έκανα παρατήρηση, του λέω ότι εδώ είναι σπίτι, έχεις αδέλφια, έχεις οικογένεια, δεν μπορείς να βγαίνεις και να μπαίνεις όποτε θες. Ε και τότε έγινε έκρηξη. Δεν έχω να φοβάμαι τίποτα, γιατί όλα αυτά θα αποδειχτούν στο δικαστήριο».

Πατέρας 15χρονου: Ποιος σας είπε ότι χτύπησα τον γιο μου; Ήμουν ο πρώτος που δέχτηκα ότι είναι ομοφυλόφιλος

Στη συνέχεια, ο πατέρας του 15χρονου θέλησε να παρέμβει τηλεφωνικά στην εκπομπή «Το Πρωινό» όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι χτύπησε τον γιο του και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία σκευωρία με ηθική αυτουργό την πρώην σύζυγό του.

«Ποιος σας είπε ότι εγώ χτύπησα τον γιο μου; Από που απορρέουν αυτά; Στο Καραμανδάνειο είναι ο γιος μου γιατί φοβάται να γυρίσει στο σπίτι. Η πρώην γυναίκα μου είναι μία γυναίκα κακοποιητική και χειριστική και δεν θέλει να έχει σχέση το παιδί μου με εμένα και το παρακίνησε να πει αυτά που θέλει αυτή. Δεν έγινε κανένα επεισόδιο, έκατσε μέχρι αργά και γύρισε στο σπίτι. Τότε του έκανα εγώ μία παρατήρηση και μου είπε ότι θέλει να φύγει από το σπίτι. Το παιδί έχει ψυχολογικά και ψυχιατρικά θέματα. Γνωρίζουμε εδώ και τρία χρόνια ότι είναι ομοφυλόφιλος» ανέφερε ο πατέρας του 15χρονου στον Γιώργο Λιάγκα.

«Εγώ λέω μόνο αλήθειες, έχω ήθος και τιμή. Το παιδί βγήκε στην πλατεία και γύρισε αργά. Του έκανα παρατήρηση και μου λέει ότι εγώ θέλω να φύγω από το σπίτι και του είπα τι νομίζεις ότι είναι εδώ το σπίτι, να μπαίνει όποτε θες και να βγαίνεις; Με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανένας. Ήμουν ο πρώτος που δέχθηκα ότι είναι ομοφυλόφιλος. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτούς που κάνουν bullying στον γιο μου, πρέπει να αλλάξει ο ίδιος. Ο γιος μου μού επιτέθηκε και με χτύπησε. Ο θείος μένει δίπλα, άκουσε τη φασαρία και ήρθε. Όλα αυτά είναι μια σκευωρία της πρώην γυναίκας μου. Αυτό θα το πω στο δικαστήριο, δεν μπορώ να το πω στον αέρα. Αν αποδειχθεί ότι έχω δίκιο να είσαι σίγουρος ότι θα σε πάρω τηλέφωνο. Είμαι άντρας με ήθος και τιμή» πρόσθεσε.

Σταύρος Μπαλάσκας: Πέρσι βγήκε στην πλατεία με μια καραμπίνα, νευριασμένος με όλο το χωριό

Ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε στην εκπομπή «Super Kατερίνα» ότι ο πατέρας «πέρσι βγήκε στην πλατεία με μια καραμπίνα, νευριασμένος από όλο το χωριό και πυροβολούσε. Για άλλο λόγο, όχι για το παιδί του. Αυτό καταδεικνύει το ποιόν του ανθρώπου. Είχε τσακωθεί με το χωριό και πυροβολούσε στην πλατεία. Το Χαμόγελο όσα στοιχεία είχε τα πήγε στον εισαγγελέα και δεν έκανε τίποτα».

Κώστας Γιαννόπουλος: Ο πατέρας τον χτυπούσε με ξύλο στο κεφάλι

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» μίλησε και ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού», για την υπόθεση που έχει αναλάβει από το 2012.

«Λάβαμε δύο κλήσεις ότι χτυπάει το παιδί στο κεφάλι με ξύλο και το αφήνει αιμόφυρτο. Μας ζήτησαν να το στείλουμε σε αρμόδιους για να μην κολλήσει στα γρανάζια. Επιβεβαιώσαμε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία και το παιδί μπήκε στην εντατική και τώρα είναι καλύτερα. Όπως κάθε οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση, τη στηρίζαμε το 2009 και δεν θυμάμαι πόσα παιδιά είχε τότε η οικογένεια και το 2012 λάβαμε την πρώτη καταγγελία για το παιδί που ήταν 4 ετών. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά. Μας κάλεσαν γιατί το παιδί ήταν παραμελημένο, υπήρχε ενδοοικογενειακή βία, τροχόσπιτα και τέτοιες καταστάσεις. Ο πατέρας ήταν βίαιος και στη γυναίκα του και στα παιδιά του. Το 2021 πήγε ο πατέρας το παιδί στο νοσοκομείο και ζητούσε να το νουθετήσουν και μας είπε ο γιατρός ότι είναι επικίνδυνος αυτός ο άνθρωπος και τον παρακαλέσαμε να πάρει τον εισαγγελέα γιατί εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε. Πήρε τηλέφωνο αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε! Η επιμέλεια είχε αφαιρεθεί από τη μητέρα και είχε δοθεί στον πατέρα. Είναι πολύ περίεργη η κατάσταση στην οικογένεια. Όταν βγει το παιδί από το νοσοκομείο, όπως ανάφερε, δεν μπορεί να τον φιλοξενήσει το “Χαμόγελο” λόγω ενός νόμου» ανέφερε.

Η σύντροφος του πατέρα του 15χρονου: Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τον σώσουμε από την ομοφυλοφιλία

«Ήμουν παρούσα σε όλα αυτά που συνέβησαν. Έχω δώσει και κατάθεση στην αστυνομία. Το συγκεκριμένο βράδυ είχε πάει βόλτα με τους φίλους του, επιστρέφει και του λέω “ο πατέρας σου θα φωνάζει, γιατί ήρθες τέτοια ώρα;” Μετά τον πήρε τηλέφωνο μια άλλη φίλη που κάνουν παρέα και τον ξεσήκωσε να πάει στην πλατεία, ενώ ήταν αργά. Του λέει ο πατέρας του “δεν θα πας πουθενά”. Σηκώνεται αυτός επάνω και του λέει “άι, στο διάολο” και έτσι άρχισαν οι επιθέσεις. Έβριζε τον πατέρα, τον ακύρωνε ως πατέρα συχνά-πυκνά. Ο πατέρας του έλεγε “θα σε κλείσω σε αναμορφωτήριο, δεν μπορούσε δηλαδή να διαχειριστεί το παιδί. Ο πατέρας του όταν τον είδε να ουρλιάζει και να επιτίθεται, πήρε το τηλέφωνο να πάρει την αστυνομία να έρθει να το μαζέψει. Του παίρνω το τηλέφωνο από τα χέρια,, το μετάνιωσα. Πήγε στην πλατεία μετά, έπαιξε θέατρο, γιατί εμείς τα ξέρουμε αυτά, τα έχει ξανακάνει στο παρελθόν αυτά και να το αποτέλεσμα!» σημείωσε αρχικά η σύντροφος του πατέρα του 15χρονου στην εκπομπή «Το Πρωινό».

«Να κακολογούν τον πατέρα του που ξέρουν τα αδέλφια του τι πατέρα έχουν! Η φύση είναι δύσκολη γιατί ξέραμε ότι ακολουθούν αυτά έναν δρόμο μη επιτρεπτό. Ότι έπρεπε να μάθει μια τέχνη, έπρεπε να ζήσει αξιοπρεπώς. Εγώ πάντα του τα έλεγα αυτά. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τον σώσουμε, αλλά δεν θέλει να σωθεί ο ίδιος. Να σωθεί από την ομοφυλοφιλία και από εκεί που οδηγούνται αυτοί οι άνθρωποι. Από αυτό το επάγγελμα που κάνουν αυτοί ενδεχομένως. Γιατί εγώ παρακολουθώ στο Youtube πού καταλήγουν αυτά τα παιδιά. Βλέπω πού καταντούν και δεν το θέλουμε αυτό. Είναι παιδιά χωρίς μυαλό, εγώ δεν έχω κάτι με τη φύση. Δεν μπορούμε άλλωστε, γεννιέται ένας άνθρωπος, δεν γίνεται» συμπλήρωσε.