Την ενοχή του προπονητή ιστιοπλοΐας για τα κακουργήματα του βιασμού και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια εισηγήθηκε  ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ο 40χρονος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά τις καταγγελίες  που έκανε σε βάρος του αθλήτρια για βιασμό όσο εκείνη ήταν 12 ετών και ήταν η πρώτη υπόθεση MeToo που έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από αυτή της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.

 Ο εισαγγελέας της έδρας εστίασε στην ηλικία της κοπέλας που τότε ήταν 12- 13 ετών εκφράζοντας τη θέση πως ένιωσε ότι δεχόταν απειλές και πιέστηκε για να προβεί στις ερωτικές πράξεις.

«Ο κατηγορούμενος τα αρνείται αυτά. Ωστόσο, είναι καταγεγραμμένο στην απολογία του, ότι είπε “έκανα λάθος και έπρεπε να περιμένω και να το ήθελε”. Είπε αυτό και άλλαξε θέμα. Εδώ ισχύει το ρητό “γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευση του συμπληρώνοντας πως «στο δικό του μυαλό ίσως να πίστευε ότι ό,τι και να γίνει θα καλυφθεί με το γάμο».

«Μου δίνει την εντύπωση ότι έμμεσα επιβεβαιώνεται ο βιασμός. Χρησιμοποίησε εξαναγκαστικά μέσα -υπήρχε διαφορά εμπειρίας 16 ετών- και θεωρούσε πως οι πράξεις αυτές δεν ήταν εξαναγκαστικές. Ερωτική αυτοδιάθεση δεν είναι δυνατόν να υπάρχει, γιατί πρέπει να προστατέψουμε το ίδιο το άτομο. Υπήρξαν κουβέντες του κατηγορούμενου που στο ανήλικο μυαλό λειτούργησαν για να την εξαναγκάσουν στις πράξεις αυτές» τόνισε συμπληρώνοντας πως ο κατηγορούμενος με τη στάση του και την ομολογία του διευκόλυνε τη διαδικασία.

«Θεωρώ ότι έχει κάνει πολύ μεγάλο λάθος και έχει διαπράξει τις πράξεις αυτές, αλλά δεν είναι ένα τέρας» είπε ο εισαγγελέας.

«Εγώ έκανα ένα λάθος και κάπως πρέπει να εξιλεωθεί»

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή, σε μια φορτισμένη απολογία απήγγειλε Ερωτόκριτο και Παύλο Σιδηροπουλο και επέμεινε πως αγάπησε πραγματικά την κοπέλα. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως η αθλήτριά του δέχθηκε πλύση εγκεφάλου από τη μητέρα της για να πιστέψει ότι βιάστηκε.

«Έχει μάθει από μια οικογένεια που ζει από αυτό, που κάνει καταγγελίες» ανέφερε.

«Εγώ έκανα ένα λάθος και κάπως πρέπει να εξιλεωθεί. Είναι ανατριχιαστικό, ακραίο, απρεπές. Η φυλακή είναι μεγάλο σχολείο… η κατηγορία, η συκοφαντία είναι σαν μια πέτρα στο κεφάλι. Όταν κατηγορήθηκα είχα χιλιάδες πέτρες από τους τηλεδικαστές, τους δημοσιογράφους, που βίασαν τη δική μου ψυχή. Όταν όλοι μαζί σε κατηγορούν το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να γυρίσεις την πλάτη σου και να κάνεις την πορεία σου» είπε ενώ στη συνέχεια εξήγησε ότι επέλεξε να βγει και να μιλήσει γιατί πίστευε πως στο πρωτόδικο δικαστήριο η κοπέλα θα «σπάσει». «Δεν μπορεί όλες αυτές οι αναμνήσεις να τις μετέτρεψες σε βιασμό. Κρίμα που αντάλλαξες τον πρώτο έρωτα της ζωής σου με βιασμό….» ανέφερε μιλώντας για την καταγγέλλουσα.

Ο κατηγορούμενος προπονητής επανέλαβε πως ήταν ερωτευμένος και πως τον «απορρόφησε» η σχέση του με το νεαρό κορίτσι.

«Κάποιες κινήσεις μου ήταν ώριμες αλλά με είχε συνεπάρει. Ντρέπομαι, δεν με τιμάει αυτό το πράγμα. Αλλά δεν πρόδωσα αυτό που αγάπησα» ανέφερε στην απολογία του.

Εισαγγελέας: Ήσασταν 29 ετών, μια αναστολή δεν είχατε;

Κατηγορούμενος: Αν την είχα δεν θα ήμουν εδώ. Με ρούφηξε αυτό. Δεν με ένοιαζε ότι ήμουν προπονητής. Είχα σκοπό το γάμο. Υπήρχε τεράστια έλξη.. Δικαιολόγησα τον εαυτό μου γιατί θα έσβηνε η αμαρτία, θα ερχόταν η αποκατάσταση της πράξης αυτής με το γάμο.

Τέλος, μιλώντας για τη Σοφία Μπεκατώρου ο 40χρονος χαρακτήρισε «ψεύτικη και χυδαία» την καταγγελία  που εκείνη έκανε με σκοπό, όπως είπε, «την ανατροπή της τότε διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας». «Μαζί πήγε και η Α… Πίστευε ότι θα βγει αλώβητη και θυματοποίησε τον εαυτό της γιατί το θύμα το αγαπάει ο κόσμος και ήθελε να αποκτήσει δόξα» τόνισε.