Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δημητριάδης κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για την υπόθεση των υποκλοπών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης.

Η έρευνα του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού για την υπόθεση των υποκλοπών έχει μπει στην τελική ευθεία και ο κ. Δημητριάδης ήταν ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, έχουν ήδη εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες ενώ έχουν απαντηθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αλλοδαπές αρχές μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ.

Μόλις κλείσει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων ο κ. Ζήσης θα συντάξει πόρισμα, το οποίο θα υποβάλλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελικός λειτουργός προχώρησε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο των αρχείων της ΕΥΠ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η λίστα των προσώπων που έλαβαν το ύποπτο μήνυμα για την εγκατάσταση του predator ταυτίζεται με εκείνη όσων είχε θέσει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπό παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.