Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος προφυλακίστηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του. Ο γνωστός ποινικολόγος βρέθηκε σε κελί υψίστης ασφαλείας μαζί με άλλους δύο κρατούμενους, ενώ φέρεται να έχει εκφράσει την ανησυχία του καθώς είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπος με ανθρώπους που έχουν οδηγηθεί στον Κορυδαλλό, λόγω υποθέσεων που έχει αναλάβει.

Στο κελί του ο κ. Λύτρας είναι με έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για απάτες και ακόμα έναν επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Στη φυλακή, περνά τον περισσότερο χρόνο του διαβάζοντας. Όταν δεν βρίσκεται στο κελί 4 με τους άλλους δύο συγκρατούμενους προαυλίζεται με τους τρόφιμους μόνο από την έκτη πτέρυγα, γνωστή ως VIP. Ενώ μέλη της οικογένειας που τον έχουν επισκεφθεί του έχουν πάει τρόφιμα και φάρμακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο προφυλακισμένος ποινικολόγος έχει επισημάνει στη διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος ότι υπάρχουν κρατούμενοι με τους οποίους είχε βρεθεί αντιμέτωπος στις δικαστικές αίθουσες.

«Ο κ. Λύτρας, και λόγω της ιδιότητας που έχει, είναι πολύ πιθανό να έχει βρεθεί και να έχει έρθει σε αντιπαράθεση στις αίθουσες των δικαστηρίων με κάποιους κρατούμενους οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται στον Κορυδαλλό», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

«Ήταν η κακιά η ώρα»

Στην «κακιά ώρα» απέδωσε τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του παιδιού του ο πατέρας του δικηγόρου μιλώντας στο MEGA.

«Ε, τσακωθήκανε, άπλωσε το χέρι του ο Αποστόλης και τώρα προφυλακίστηκε. Έδωσε αφορμή κι εκείνη. Τώρα περιμένουμε σε κανένα μήνα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης», δήλωσε.

Όταν τον ρώτησαν: «Ο γιος σας περιμένατε ότι θα σηκώσει ποτέ χέρι;», εκείνος απάντησε: «Ποτέ, ποτέ των ποτών, ποτέ. Έδωσε και η γυναίκα του αφορμή. Δεν είχε πρόβλημα το παιδί, δεν είχε πρόβλημα, η κακιά ώρα που λέμε».

Την ώρα που ο Απόστολος Λύτρας ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης και η σύζυγός του αγωγή διαζυγίου και αίτημα ασφαλιστικών μέτρων για την επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους αίσθηση προκαλούν παλαιότερες δηλώσεις του ποινικολόγου.

«Ναι, αμέσως με το που την είδα μου άρεσε, από εκεί και μετά έχουμε ένα υπέροχο παιδί μαζί και έχω και δυο κόρες από τον πρώτο μου γάμο. Είμαι άνθρωπος της οικογένειας με ικανοποιεί το να βρίσκομαι με την οικογένειά μου».

Όπως είχε πει αρνήθηκε να αναλάβει κάποιες υποθέσεις και καθοριστικό ρόλο για αυτό έπαιξε η σύζυγός του.

«Προσπαθούμε στο σπίτι να μην συζητάμε για θέματα που αφορούν τη δουλειά μας είναι πολύ καλή δικηγόρος και μέσα στο γραφείο τα έχουμε βρει δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα έχουμε διαφωνήσει και ευτυχώς που άκουσα είναι κάποιες υποθέσεις, που δεν θα ήθελα να σου πω που έχω αρνηθεί».

Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, επίσης δικηγόρος, είχε μηνύσει το 2017 τον ποινικολόγο για ενδοοικογενειακή βία. Ενώπιον της ανακρίτριας ωστόσο, υποστήριξε πως υπήρξε υπερβολική.

«Είναι δύσκολο να συνεχίσουμε μαζί»

Ο Απόστολος Λύτρας ως ποινικολόγος είχε αναλάβει πολλές υποθέσεις που συγκλόνισαν τη κοινή γνώμη.

Είχε αναλάβει και την Ιωάννα Παλιοσπύρου, που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι. Η ίδια δεν έκρυψε το σοκ που της προκάλεσε ο ξυλοδαρμός της συζύγου του δικηγόρου της.

«Σοκαρίστηκα όταν διάβασα την κατάθεση της Σοφίας. Αναγκαστικά λόγω συνθηκών και όσων έχουν γίνει είναι λίγο δύσκολο να συνεχίσουμε μαζί. Προφανώς υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Δεν είναι αυτό το μείζον θέμα», ανέφερε σε δηλώσεις της η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Μέσα από τη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας με γραπτή δήλωση ζήτησε την προστασία της οικογένειάς του και για μια ακόμη φορά ζήτησε συγνώμη για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Τι θα υποστηρίξει στο δικαστικό συμβούλιο ο Απόστολος Λύτρας

O 52χρονος δικηγόρος και κατηγορούμενος προφυλακίστηκε καθώς κρίθηκε από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς ότι παραβιάστηκαν οι δύο από τους τρεις περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Συγκεκριμένα, ήταν αυτοί της επικοινωνίας και της μετοίκησης.

Η πλευρά του κ. Λύτρα αναφέρει ότι δεν υπήρξε επικοινωνία κι όσον αφορά το περιστατικό που έγινε την προηγούμενη Τρίτη στο σπίτι που μένει η γυναίκα του λέει ότι δεν ζητήθηκε από αυτόν να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα.

Τα «αγκάθια» που φαίνεται να αντιμετωπίζει ο ποινικολόγος στην διαδικασία αίτησης αποφυλάκισης που ετοιμάζεται να κάνει είναι ότι κρίθηκε προφυλακιστέος και ως ύποπτος φυγής, καθώς μετά την μήνυση που κατέθεσε η σύζυγός του για το περιστατικό στο σπίτι της αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Απόστολος Λύτρας.

Οι Αρχές δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν ούτε στο τηλέφωνο, ούτε στην κατοικία που είχε δηλώσει, προκειμένου να εκτελεστεί το αυτόφωρο. Με αποτέλεσμα αυτό το γεγονός να δυσκολεύει πολύ την τύχη της αίτησης αποφυλάκισης που σκοπεύει να κάνει ο ποινικολόγος.

Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία και για άλλο γνωστό δικηγόρο

Μετά την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, της συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, ένα νέο περιστατικό κακοποίησης έρχεται στο φως της δημοσιότητας με αρνητικό πρωταγωνιστή ξανά γνωστό δικηγόρο.

Σύμφωνα με το Mega, ο εν λόγω δικηγόρος βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία της συντρόφου του στο ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Πρόκειται για μία καταγγελία που έγινε στην αστυνομία πριν από περίπου 1,5 μήνα. Η γυναίκα, δικηγόρος και αυτή στο επάγγελμα, κατήγγειλε τον σύντροφό της ότι της άσκησε βία και την έβρισε.