Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη μετά τον πνιγμό του 6χρονου Νικόλα σε παραλία, καθώς ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του.

«Ήταν ένας άγγελος, ένα χαμογελαστό παιδί. Ένα παιδί που αν του έδινε κάποιος κάτι θα το κρατούσε για τον μικρό του αδελφό», λένε κάτοικοι της περιοχής που γνώριζαν τον Νικόλα.

Όταν έγινε γνωστό ότι ο μικρός αγνοείται όλη η γειτονιά βγήκε στους δρόμους προκειμένου να τον βρουν, ενώ ένας άνθρωπος που βρισκόταν σε μια καφετέρια είδε κάτι μέσα στη θάλασσα που τελικά ήταν η σορός του μικρού. Το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο σημείο, αλλά παρά τις προσπάθειες των διασωστών είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Ένα παιδί μάλαμα! Ένα παιδί άγγελος! Ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα στα θερμοκήπια, που διάβαζε μέσα στα θερμοκήπια. Ένα παιδί που πολλές φορές μας έδινε το παράδειγμα», λέει στην κάμερα του Alpha χωρίς να μπορεί να κρύψει τη λύπη του και την συγκίνησή του ο δάσκαλος του 6χρονου.

«Τελευταία του ζωγραφιά ήταν η οικογένειά του» συμπληρώνει ο εκπαιδευτικός με δάκρυα στα μάτια.

Το παιδί το «έσκασε» από το σπίτι, που απέχει μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα και βρέθηκε στην παραλία. Εκεί, μπήκε στο νερό, ενώ υπήρχε μεγάλος κυματισμός με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα είπε στις αρχές ότι ο Νικόλας της ζήτησε να πάνε στην παραλία. Του είπε να περιμένει μέχρι να ετοιμάσει τα πράγματα για τη θάλασσα και όταν τον αναζήτησε για να φύγουν δεν τον βρήκε.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως την ώρα που ο μικρός το έσκασε από το σπίτι η μητέρα έκανε μπάνιο το άλλο της παιδί που είχε φέρει στον κόσμο λίγους μήνες πριν.

«Σε αυτό τον καφενείο βρισκόμασταν όταν είδαμε κάποιο συγχωριανό μας να σηκώνει το παιδί από τη θάλασσα», αναφέρει κάτοικος της περιοχής. «Έτρεξαν άνθρωποι, υπήρχε απινιδωτής και προσπάθησαν κάποιοι να το επαναφέρουν. Έγινε ΚΑΡΠΑ αλλά δεν επανήλθε», συμπλήρωσε.

Μια άλλη γυναίκα λέει «ήταν τραγικό, η μητέρα ούρλιαζε, φώναζε, είναι πολύ καλή οικογένεια, δεν το άξιζαν αυτό».