Στο πένθος έχει βυθιστεί η Άρβη της Κρήτης από τον θάνατο του μικρού Νικόλα, που πνίγηκε στη θάλασσα, μόλις 50 μέτρα από το σπίτι του.

Το αγοράκι, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβει η μητέρα του που εκείνη την ώρα πρόσεχε το τεσσάρων μηνών αδελφάκι του.

Η περιγραφή του φωτογράφου, Νίκου Κικάκη, για το πώς έγινε το κακό συγκλονίζει. «Χτυπούσε ακόμα η καρδούλα του όταν μπήκαν στη θάλασσα για τον βγάλουν»  λέει, και η φωνή του σπάει.

«Χτυπούσε η καρδούλα του. Είχε χάσει τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα τα ρεύματα να το φέρουνε μέσα στο λιμάνι. Υπάρχουν κάποια ρεύματα εδώ και μπαίνει μέσα, το νερό μπαίνει μέσα στο λιμάνι, με αποτέλεσμα σε αυτό εδώ το σημείο κάποιοι να έχουνε δει το παιδάκι» συγκλονίζει μιλώντας στο Star. 

«Έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβω» – Τα πρώτα λόγια της τραγικής  μητέρας

«Έψαξα το παιδί μου πόρτα – πόρτα»  ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας στους αστυνομικούς λίγο πριν καταρρεύσει.  

«Ήμουνα στο σπίτι με τον Νικόλα και το μωρό. Ο γιος μου ήθελε να πάει στη θάλασσα, όμως δεν τον άφησα, γιατί μόλις είχε φάει μεσημεριανό. Έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβω. Όταν είδα ότι έλειπε άρχισα να τον ψάχνω παντού» είπε η γυναίκα, συντετριμμένη.

«Ήταν στο σπίτι, η μητέρα πρόσεχε απ’ ότι πληροφορήθηκα ένα άλλο μικρό παιδί που έχουν, ένα νεογέννητο τεσσάρων μηνών. Ε, δεν άργησε πολύ να γίνει το κακό. Έφυγε ο μικρός και βρέθηκε στην παραλία» δήλωσε ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης. «Τον κόσμο χάλασε. Έψαχνε από ό,τι μαθαίναμε το παιδί σε σπίτια, σε γειτονιές. Οι κάτοικοι μας λένε ότι τον είχε ψάξει, είχε αναστατωθεί, τον έψαξε, αλλά…» πρόσθεσε. 

Μισή ώρα προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή  

Όσοι βρέθηκαν στο σημείο τη στιγμή της τραγωδίας έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το παιδί. 

«Πηδήξανε δύο παιδιά από εδώ από την Άρβη, το βγάλανε σε αυτό εδώ το σημείο και εκεί αρχίσανε να κάνουνε κάποιες μαλάξεις κάποιοι άνθρωποι. Δυστυχώς, για μισή ώρα που προσπαθούσαν να το επαναφέρουν, έκανε εμετό» περιέγραψε ο κ. Κικάκης για την τραγωδία.

Ο Νικόλας ήταν η χαρά της ζωής, ένας άγγελος λέει συντετριμμένος ο δάσκαλος του, Γιώργος Κουτεντάκης, στο Κρήτη TV. «Ένα παιδί τέλειο ήτανε. Εγώ λέω ότι επειδή θα γινότανε νωρίς άγγελος, γιατί ήταν άγγελος και τα επτά χρόνια που κάθισε στη γη, ήταν άγγελος» δήλωσε συγκινημένος και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να το διανοηθώ ότι τη Δευτέρα θα ανοίξουμε το σχολείο και δεν θα είναι».