Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική της Άρβης Κρήτης μετά τον πνιγμό ενός 6χρονου αγοριού. Ο μικρός Νικόλας δεν άκουσε τη μητέρα του που του είπε να μην πάει για μπάνιο, το έσκασε από το σπίτι και λίγη ώρα αργότερα, το Σάββατο 1/6 βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα.

Ο μαθητής πρώτης δημοτικού που έχασε τελικά τη ζωή του εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής που τον είδε να επιπλέει στο νερό και αμέσως κάλεσε τις Αρχές που έσπευσαν στο σημείο.

Ο μικρός Νικόλας, που βρισκόταν με την μητέρα του στο σπίτι τους είχε φάει και ήθελε να πάει για κολύμπι. Η μητέρα του αρνήθηκε και τότε το αγόρι διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στην παραλία παρέα με έναν φίλο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα πολλά μεγάλα κύματα φαίνεται πως τον παρέσυρε με αποτέλεσμα το άτυχο παιδί να χάσει τις αισθήσεις του.

Κάτοικος της περιοχής είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Η κλήση στο ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στις 13:30, και αναφέρθηκε ότι ένα αγοράκι βρίσκεται μπρούμυτα στο νερό.

Ασθενοφόρο

Έντρομοι οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν στο σημείο και έδωσαν σκληρή μάχη να το επαναφέρουν με τη συνδρομή γιατρού και απινιδωτή.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο και το παιδί διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

«Το παιδί αυτό αγαπούσε πολύ τη θάλασσα»

Όπως μετέδωσε το πρωί της Κυριακής 2/6 το Mega ο μικρός Νικόλας προέρχεται από αρκετά φτωχή οικογένεια και έτσι έχει ξεκινήσει έρανος ώστε να μαζευτούν τα χρήματα και να καλυφθούν τα έξοδα ώστε το αγόρι να μεταφερθεί για την ταφή του στην Αλβανία.

«Το έψαχναν οι γονείς, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβουν. Το παιδί αυτό αγαπούσε πολύ τη θάλασσα, πήγαινε τακτικά στη θάλασσα. Bρέθηκε μόνο του κι όταν το ανακάλυψαν ήταν πλέον αργά», είπε ο Παύλος Μπαριτάκης, δήμαρχος Βιάννου.

«Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.