Θρήνος στην Άρβη της Κρήτης από τον θάνατο του μικρού Νικόλα, που πνίγηκε σε παραλία της περιοχής.

Το επτάχρονο αγοράκι, που βρισκόταν με τη μητέρα του στο σπίτι τους, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την παραλία, ήθελε να πάει για κολύμπι. Η μητέρα του αρνήθηκε, όμως ο μικρός φέρεται να διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στην παραλία να κολυμπήσει παρέα με έναν φίλο του. Όμως φαίνεται πως το ρεύμα τον παρέσυρε με αποτέλεσμα το άτυχο παιδί να χάσει τις αισθήσεις του.

«Είχε μπει σε ένα γειτονικό σπίτι κι έψαχνε το παιδί. Φαινόταν αναστατωμένη. Τη ρώτησαν αν το βρήκε και είπε “όχι ακόμα, έχω φάει τον κόσμο και δεν το έχω βρει”» περιγράφει ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, μιλώντας στο Mega.

Ένας κάτοικος της περιοχής είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό και αμέσως σήμανε συναγερμός. «Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από την παραλία και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η κλήση στο ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στις 13:30 και αναφέρθηκε ότι ένα αγοράκι βρίσκεται μπρούμυτα στο νερό. Έντρομοι οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν στο σημείο και έδωσαν σκληρή μάχη να το επαναφέρουν με τη συνδρομή γιατρού και απινιδωτή. Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο και το παιδί διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

«Σε αγαπούσε όλο το χωριό» – Η συγκλονιστική ανάρτηση κατοίκου της Άρβης

Όλο το χωριό έχει βυθιστεί στο πένθος για τον χαμό του 7χρονου Νικόλα. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση ενός κατοίκου, ο οποίος γράφει: Σήμερα, δυστυχώς, η Άρβη, πενθεί έναν μεγάλο άδικο χαμό του 5χρονου παιδιού εδώ στο χωριό… Δυστυχώς, έτσι τα έφερε η ζωή ψυχή μου, ήσουν ένα παιδί γεμάτο χαρά, γεμάτο καλοσύνη, γεμάτο ενέργεια και γενικά ήσουν ένα υπέροχο παιδάκι που σε αγαπούσε όλο το χωριό… Καλό σου ταξίδι λοιπόν, ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και κουράγιο στους γονείς…