«Κύριοι συνάδελφοι, δέχεστε να αναθεωρείται κάθε φορά το Μνημόνιο κατά την βούληση του υπουργού Οικονομικών; Να δεσμεύει με την εξουσιοδότηση που έλαβε (γνωρίζετε με ποιον τρόπο) την εθνική αντιπροσωπεία; Είναι απαράδεκτο – και οφείλει η κυβέρνηση να αποσύρει την συγκεκριμένη ρύθμιση» ανέφερε στην ομιλία του ο Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στην δυνατότητα του υπουργού Οικονομικών να υπογράφει συμβάσεις με την Τρόικα, χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Ο κ. Κουβέλης, αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει καταθέσει επανειλημμένως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ) και επανέλαβε και σήμερα, να διεξαχθούν εκλογές προκειμένου να οδηγηθούμε σε Βουλή που θα ξεκινήσει νέα διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος: «Η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα είναι θεσμικό πρόβλημα, αλλά η αναθεώρηση δεν θα λύσει τα ζητήματα που προσδιορίζουν την πολιτική πορεία του τόπου, που έχει συνδεθεί με αδιέξοδα. Το Σύνταγμα δεν ομιλεί για την προστασία της εργασίας; Και όμως η κυβέρνηση αποσαθρώνει τα εργασιακά δικαιώματα. Οφείλουμε να προφυλαχθούμε από μια αναθεώρηση που θα συνταγματοποιήσει μια πολιτική που κατέγραψε τα όριά της και είναι μεγάλη υπεύθυνη για τα σημερινά αδιέξοδα…».

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στην «κατακόρυφη πτώση της οικονομίας», αρνούμενος ωστόσο να δεχθεί πως οφείλεται στους «τεμπέληδες εργαζόμενους», όπως «κάποιοι απολογητές του συστήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής, θα σπεύσουν να υποστηρίξουν». Αντίθετα, «η γραφειοκρατία και η διαφθορά περιγράφουν το 41% του ελλείμματος και χωρίς την ριζική ανατροπή του συστήματος διαπλοκής, δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα».