Το σημαντικό είναι να παραμείνουν οι συγκοινωνίες δημόσιες, το υπουργείο παλεύει από την ίδια όχθη με τους εργαζόμενους, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χάρης Τσιόκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε πως υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις στις εργασιακές σχέσεις και τον κανονισμό εργασίας σημειώνοντας πως το υπουργείο συμπίπτει με τους εργαζόμενους στο να υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες, να μην γίνουν απολύσεις και να υπάρχουν δύο φορείς στις συγκοινωνίες.

Σε ο,τι αφορά τις κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε πως οι απεργίες αφορούν μια κριτική που ασκούν οι εργαζόμενοι και μια διαμαρτυρία για τα οικονομικά μέτρα που πάρθηκαν οριζόντια.

Σε ότι αφορά τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων είπε ότι θα είναι 35 με 40%. Έκανε λόγο για δύο ζώνες εισιτηρίων, το απλό που θα είναι και φθηνό και το ακριβό με πολλές μετεπιβιβάσεις.

Παρεμβαίνοντας ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος σωματείου τεχνικών ΕΘΕΛ- ΟΑΣΑ, είπε πως οι εργαζόμενοι ζητούν ενιαίο μισθολόγιο για όλους και τη δημιουργία μιας σύγχρονης εταιρίας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. «Μετακυλίετε τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού, που είναι ο πελάτης των μέσων μαζικής μεταφοράς», είπε.