Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης τουρκικού δικαστηρίου για τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, έκανε λόγο για σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στην Τουρκία.

«Μια αληθινά σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία. Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων ενός δημάρχου, συμμάχου της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και της Οικουμενικότητας, προκαλεί θλίψη και οργή», αναφέρει αρχικά ο κ. Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebook όπου δημοσιεύει και μία φωτογραφία μαζί με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολής.

Στη συνέχεια ο Κώστας Μπακογιάννης σημειώνει: «Επικοινώνησα προσωπικά με τον φίλο Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και του μετέφερα την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση όλων των συναδέλφων, που μετέχουν στις προσπάθειες συνεργασίας και διπλωματίας των πόλεων μας. Είμαι βέβαιος πως ο λαός και η ιστορία θα τον δικαιώσουν».

Μια αληθινά σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία. Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών…

Posted by Κώστας Μπακογιάννης on Wednesday, December 14, 2022

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είναι αντίπαλος του Ερντογάν, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων επειδή είχε χαρακτηρίσει «ηλίθιους» εκείνους που ακύρωσαν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες είχε κερδίσει ο ίδιος.