Όπως δημοσιοποιήθηκε, η υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα εξής θέματα:

Πρώτον, για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που στοχεύουν στη δημιουργία και διασφάλιση θέσεων εργασίας και την πορεία υλοποίησής τους. Η Υπουργός τόνισε τη θετική ανταπόκριση των επιχειρήσεων προς τα προγράμματα και είπε ότι το 2011 θα υπάρξει εξειδίκευση σε Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα.

Δεύτερον, έγινε συζήτηση για το θεσμικό πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτό το θέμα και ανέφερε τη σχετική του εμπειρία από τη Γερμανία. Ζήτησε να μάθει ποιοι θα είναι οι φορείς που θα το υλοποιήσουν και τόνισε ενδεικτικά ότι θα πρέπει να υπάρξει ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για την αναδιοργάνωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Τρίτον, η Υπουργός παρουσίασε τον προγραμματισμό του Υπουργείου για το δίχτυ ασφάλειας κοινωνικών υπηρεσιών που πρέπει να δημιουργηθεί για την καταπολέμηση της φτώχειας, και ιδιαίτερα της παιδικής φτώχειας. Ένα δίχτυ ασφάλειας που θα αφορά εξασφάλιση τροφής, στέγης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους κοινωνικά ασθενέστερους.

Τέταρτον, για την πορεία διαπραγμάτευσης του σχεδίου νόμου που πρόκειται να κατατεθεί για τη διαιτησία και τις συλλογικές συμβάσεις.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο η κ. Κατσέλη ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν «το Μνημόνιο όπως το ξέρουμε ισχύει;» και απάντησε «το Μνημόνιο είναι νόμος του κράτους, πάντοτε γίνονται βελτιωτικές ρυθμίσεις και στο πλαίσιο αυτό νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».