Ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί μίλησε χτες το βράδυ σε δύο κλειστές επιχειρηματικές συγκεντρώσεις. Εκεί τόνισε με έμφαση ότι η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη για να βγει από την κρίση. Αυτό θα γίνει αν εκεί ρίξουν το βάρος τους τόσο ο δημόσιος όσο ο ιδιωτικός τομέας. Για την ώρα, είπε, πως δεν υπάρχουν ορατά αποτελέσματα παρά μόνο στο νοικοκύρεμα του κράτους. Όπως είπε η κυβέρνηση κάνει καλή δουλειά στη περιστολή των δαπανών αλλά είναι εξίσου σημαντική η πάταξη της φοροδιαφυγής «Πρέπει να πληρώσουν φόρους αυτοί που δεν πληρώνουν» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, είπε πως είναι ανέφικτο να επιστρέψει στη δραχμή. Η υποτίμηση του νομίσματος μας θα έφτανε στο 50% σε τέτοια περίπτωση προέβλεψε. «Δεν μπορεί όμως σε καμιά περίπτωση να γίνει στην Ελλάδα ό,τι έγινε στην Αργεντινή. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άλλα χαρακτηριστικά».

Όπως έγινε γνωστό σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι θα συναντήσει τελικά τον κ. Ρουμπινί ο πρωθυπουργός. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.