Λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 17 Δεκεμβρίου, στο επίκεντρο του οποίου αναμένεται να βρεθεί η συγκρότηση ενός μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών εκκρεμούσε εδώ και καιρό και θα πραγματοποιηθεί σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη όχι μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ευρωπαϊκή γενικότερα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν έχει προγραμματιστεί για τις 17:00, ώρα Ελλάδας, και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις μετά τις 18:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα, με τα μέτρα που έχει λάβει, βρίσκεται στο σωστό δρόμο, τονίζοντας παράλληλα τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Την Τρίτη φτάνει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν και την Πέμπτη αναμένεται ο αρμόδιος για τα οικονομικά ζητήματα επίτροπος Όλι Ρεν.