Βάρυνε απότομα το κλίμα στη Βουλή όταν έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοβόλας, με τα κόμματα να εκφράζουν μέσω των βουλευτών τους τα συλλυπητήριά τους. Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε παίρνοντας το λόγο ότι «είναι μεγάλη η συγκίνηση και η θλίψη.

Είναι μια απώλεια για τη χώρα, o Δημήτρης Τσοβόλας αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και προσέφερε στη πρόοδο. Προσέφερε πολλά στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπηρέτηση της πατρίδα από τα έδρανα αυτά. Αιωνία του η μνήμη».

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Γιάννης Ανδριανός σημείωσε πως «από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημήτρη Τσοβόλα. Συλλυπητήρια λοιπόν στην οικογένειά του», ενώ ο Κώστας Μπάρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμπλήρωσε: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα. Ήταν ένας άνθρωπος που τίμησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ήπειρο, το χωριό του. Κατάφερε πολλά πράγματα ξεκινώντας ως φτωχό παιδί που μεγαλούργησε στην Αθήνα. Η είδηση της απώλειας μας γεμίζει θλίψη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΚΙΝΑΛ: Πάντοτε ευγενής και ανθρώπινος, έδινε αγώνες με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια στο πλευρό των αδύναμων

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα και τα του συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Με θλίψη, αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτή και υπουργό, Δημήτρη Τσοβόλα.

Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε στην ιστορική νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης και του Ελληνικού λαού το 1981.

Πάντοτε ευγενής και ανθρώπινος, έδινε αγώνες με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια στο πλευρό των αδύναμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΣΥΡΙΖΑ: Αφοσιωμένος στους απλούς ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη

Στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Δημήτρη Τσοβόλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

«Αφοσιωμένος στους απλούς ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη, ο Δημήτρης Τσοβόλας στρατεύτηκε από τα νεανικά του χρόνια στην προοδευτική παράταξη και έμεινε πιστός σ’ αυτή σε όλη τη ζωή του. Βαθιά δημοκρατικός και λαϊκός, υπερασπίστηκε από τη θέση του βουλευτή, του υπουργού, του μαχόμενου δικηγόρου, τις αξίες της δημοκρατίας και της προόδου, και αντιμετώπισε για το λόγο αυτό συκοφαντικές επιθέσεις και διώξεις, χωρίς να κάνει πίσω.

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου και ιδρυτής του ΔΗΚΚΙ, αποτέλεσε παράδειγμα συνέπειας και προσωπικής ακεραιότητας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

ΚΚΕ: Πολιτικός και δικηγόρος με συνέπεια στις ιδέες του

«Για το θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα, ενός πολιτικού και δικηγόρου με συνέπεια στις ιδέες του», το ΚΚΕ επίσης εκφράζει «τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.