Την ΚΕΔΕ ενημέρωσε η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ροής μεταναστών.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως το α’ τρίμηνο του 2015 οι μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα έφτασαν τις 19.488, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014 ήταν 8.256. Ζήτησε επίσης από τους δημάρχους να προτείνουν κατά προτίμηση κλειστούς χώρους για τη φιλοξενία μεταναστών για διάστημα από 6 μήνες έως 3 χρόνια, στους οποίους θα μπορούν να μείνουν από 20 έως 100 άτομα.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζητούν κυρίως εγγυήσεις για την ασφάλεια και την υγιεινή, ενώ εκφράζουν φόβους μήπως η κυβέρνηση στείλει με αυτό τον τρόπο λάθος μήνυμα στους δουλεμπόρους, αλλά και για το ενδεχόμενο εκδήλωσης παραβατικότητας από μερίδα των μεταναστών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ανέφερε ότι μπορούν να παραχωρηθούν από το υπουργείο Αμυνας υποδομές όπως εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και κατασκηνώσεις αναψυχής αξιωματικών, προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα ο δήμαρχος επεσήμανε ότι αν συνεχίσουν να συγκεντρώνονται στις πλατείες θα δοθεί έναυσμα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.