Για πραγματικό πρόβλημα ρευστότητας έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι το θέμα της διαπραγμάτευσης για τη χρηματοδότηση της χώρας θα πρέπει να λήξει σύντομα.
«Και η δική μου δήλωση και όλων των υπολοίπων είχε ένα κοινό προβληματισμό: ότι υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα ρευστότητας και ανεξαρτήτως του τι θα γίνει την επόμενη Παρασκευή, θα έπρεπε αυτές οι συζητήσεις να καταλήξουν κάπου, διότι δεν μπορεί να παρατείνεται το μαρτύριο της σταγόνας.
Και εξακολουθεί και υπάρχει αυτός ο προβληματισμός και ευτυχώς θα πληρωθεί κι αυτή η υποχρέωση και ίσως η επόμενη και η μεθεπόμενη και γι’ αυτό γίνονται και συζητήσεις, για τη χρηματοδότηση της χώρας μας, βεβαίως κάτω από διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις. Εδώ και πέντε χρόνια, υπάρχει η σκέψη ότι ο προηγούμενος τρόπος χρηματοδότησης δεν ήταν βοήθεια, αλλά ένας τρόπος να πάμε ακόμα πιο κάτω, και πιο κάτω. Τώρα, πρέπει αυτό να συνδυαστεί με ένα άλλο πλαίσιο πολιτικής δράσης και συνολικά με τους ευρωπαίους εταίρους μας», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.
Σε ότι αφορά αυτά που ακούγονται περί «έντιμου συμβιβασμού» και εμπλοκή στα εργασιακά ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε, «Αυτή είναι η επιλογή μας, αυτή είναι η πρόθεση μας: να αναζητήσουμε αυτό που έχει ονομαστεί ένας έντιμος και προωθητικός συμβιβασμός. Ήταν η πρώτη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί και είναι μια λύση μέσα στην Ευρωζώνη, η οποία θα είναι αμοιβαία επωφελής. Στον τομέα των εργασιακών, τα πράγματα νομίζω έχουν μια άλλη προσέγγιση. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για μέτρα που ουσιαστικά απαντούν, περιορίζουν τα φαινόμενα αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων που υπήρξαν κατά κόρον το προηγούμενο διάστημα.
Δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο. Άρα, η εμμονή εκ μέρους κύκλων των δανειστών μας στο να μην επανέλθει, για παράδειγμα, ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων και να αποκτήσουν ισχύ, πρόκειται για μια ιδεολογικού τύπου προσέγγιση όπου θα έπρεπε να την αναζητήσουν αυτή τη στάση σε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και όχι σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει, λοιπόν, περίπτωση να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στα ζητήματα αυτά. Ούτε χιλιοστό!».