Παράπονα στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για την υπερπληθώρα νομοθετικού έργου που καταγράφεται τον τελευταίο καιρό έκανε σύμφωνα με πληροφορίες η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως του εξήγησε, με τους ρυθμούς που λειτουργεί τις τελευταίες εβδομάδες το Κοινοβούλιο, είναι αδύνατον να παρακολουθούνται εύρυθμα όλες οι νομοθετικές δραστηριότητες.

Ο κ. Τασούλας φέρεται να της εξήγησε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει το νομοθετικό κενό που παρατηρήθηκε τις ημέρες που λειτουργούσε η 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι υπουργοί αλλά και οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων ανεβοκατέβαιναν στη συμπρωτεύουσα. Η κ. Γεροβασίλη δεν φαίνεται να πείστηκε, ενώ στην Κουμουνδούρου φέρνουν ως παράδειγμα το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα (π.χ. την προηγούμενη Τετάρτη) συγκλήθηκαν… 5 ειδικές και διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές σε 8 συνεδριάσεις (κάποιες ήταν πρωί και απόγευμα), οι περισσότερες εκ των οποίων συζητούσαν ταυτόχρονα, σε διαφορετικές εννοείται αίθουσες του μεγάρου, συν τη συζήτηση νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ενώ την Παρασκευή που μας πέρασε η συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων ξεκίνησε αντί για τις 9 στις 8 το πρωί προκειμένου να συζητηθούν όσο γίνεται περισσότερες.