«Το πρώτο μου επίσημο ταξίδι αυτό δεν είναι τυχαίο, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψής του ως πρωθυπουργός στην Κύπρο.

«Η Κύπρος είναι στην καρδιά μας και το μυαλό μας», σημείωσε ακόμη, για να συμπληρώνει πως η Κύπρος και η προσπάθειά της για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό αποτελεί προτεραιότητα.

«Να ευχηθώ το ξεκίνημα της νέας ελληνικής κυβέρνησης να συνδυαστεί με την ανάγκη ο ελληνισμός να αποκτήσει φωνή και δύναμη για να διεκδικήσει τα δίκια του, όπως τα αξίζει», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης σχολίασε ότι η παρουσία στην Κύπρο ενός πρωθυπουργού με νωπή και ισχυρή εντολή και με γνωστό το ενδιαφέρον του για την Κύπρο «είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και ακόμα πιο καλοδεχούμενη. Ευχήθηκε επίσης να επιβεβαιωθούν, στη διάρκεια των συνομιλιών, η συναντίληψη, το πνεύμα συνεννόησης και η στενή συνεργασία που πάντοντε υπήρχαν με τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Σημειώνεται πως τον πρωθυπουργό συνοδεύει στο πρώτο του επίσημο ταξίδι εκτός Ελλάδος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.