Από προσωπικό πείσμα και με σκοπό να μην γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς δημιούργησε το κόμμα της η κ. Μπακογιάννη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα μιλώντας -στον real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου υποστήριξε- ότι το κόμμα της κ. Μπακογιάννη δεν έχει  τα στοιχεία που επαγγέλθηκε  και ιδρύθηκε μόνο και μόνο για να σταθεί εμπόδιο στην πορεία του Αντώνη Σαμαρά  προς την εξουσία.

Θύμισε,ότι πριν από 12 μήνες η κ. Μπακογιάννη έδινε αγώνα να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας και «μετά την αποτυχία της, δημιούργησε κόμμα από προσωπικό πείσμα». Όσον αφορά στη συναίνεση που ζητά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παναγιωτόπουλος, επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί αν η κυβέρνηση δείξει ότι είναι ανοιχτή σε προτάσεις και δεν αναζητεί απλώς συνενόχους και συνεργούς.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος με δηλώσεις του στο Βήμα 99,5 είπε για την Ντόρα Μπακογιάννη: «Έκανε ένα κόμμα από γινάτι, τίποτα καινοτόμο εγώ δεν άκουσα χθες». Για την ίδια τη πολιτικό είπε: «είδα μια πολιτικό, η οποία έχει τεράστια εμπειρία, με προσφορά στην πατρίδα, εγώ δεν θα απαξιώσω την κυρία Μπακογιάννη, η οποία όμως έκανε ένα κόμμα γιατί ακριβώς ήθελε πάντα να είναι αρχηγός».