Τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο και τον νέο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη επισκέφθηκε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο περιφερειάρχης μίλησε για τον Γιάννη Μπουτάρη και παρότρυνε τον μητροπολίτη «να του δώσει συγχωροχάρτι». Ο μητροπολίτης έβαλε νερό στο κρασί του και είπε ότι τα κηρύγματα που κάνει από άμβωνος έχουν κριτήριό το εθνικό συμφέρον.

Στη συνάντηση του με τον νέο δήμαρχο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είπε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ψήφισε τον Κώστα Γκιουλέκα για δήμαρχο, όμως δήμαρχος είναι ο κ. Μπουτάρης και σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι με τον κ. Ψωμιάδη έχουν ένα κοινό στοιχείο. Εχουν και οι δύο στην καρδιά τους τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Μπορεί να τους χωρίζουν ιδεολογικές και άλλες διαφορές, όμως δουλεύουν και οι δύο για τον ίδιο στόχο.

Τέλος ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι θα επισκεφθεί τον μητροπολίτη, διότι οι θεσμοί του περιφερειάρχη, του δημάρχου και του μητροπολίτη πρέπει να συνεργαστούν για το καλό της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.