Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδου σχετικά με την συνεπιμέλεια. Ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά πως «ακόμα και αν ένας πατέρας κακοποιεί τη μητέρα, τότε το παιδί έχει δικαίωμα και στους δύο γονείς».
Μπορεί να είσαι κακός σύζυγος, αλλά καλό γονιός», ανέφερε αρχικά ο κ. Λοβέρδος, εξηγώντας: «μπορεί να χώρισα και να έχω πάθος εναντίον της γυναίκας μου αλλά να μην είμαι κακός πατέρας. Αντίστροφα μπορεί μια γυναίκα να έπιασε τον άντρα της να την απατά και να την κακοποιούσε και να την έδερνε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».
Δείτε το βίντεο από το 04:00
Πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης, παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης και κατήγγειλε την ομιλία του κ. Λοβέρδο, λέγοντας: «Είναι δυνατό να ανεβαίνει σε αυτό το βήμα, βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, μέλος της ΝΔ, και να λέει ότι είναι συμβατό να είναι κάποιος καλός πατέρας την ώρα που ξυλοφορτώνει τη γυναίκα του; Το έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος. Θα περιμέναμε να τον φέρουν εδώ να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη. Και εσείς σιωπάτε. Τα ανέχεστε;».
Στη συνέχεια ο Γιάννης Ραγκούσης πρόσθεσε: «Κύριε Τσιάρα, το θέμα δεν είναι δικό σας. Πρέπει να τον καλέσετε να ανακαλέσει αυτές τις βαρύτατες δηλώσεις ή να τον διαγράψει. Αν δεν γίνει αυτό θα κινήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κανονισμό. Δεν είναι δυνατό το Κοινοβούλιο να ανεχθεί τέτοιες θέσεις».
Η απάντηση Λοβέρδου μετά τις αντιδράσεις
Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος μετά τις αντιδράσεις εξέδωσε μία μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «για μια ακόμη φορά τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενο την ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απομόνωσαν μια φράση μου από την ομιλία μου χθες στη Βουλή για να ισχυριστούν δήθεν ότι αποδέχομαι την βία κατά των γυναικών. Πόσο ανόητοι είναι πια. Αυτό που είπα χθες και στο οποίο επιμένω είναι ότι η επιμέλεια των τέκνων δεν μπορεί να προσδιορίζεται με κυβερνητική απόφαση ή με νομοθετική ρύθμιση αόριστα χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαίτερες ανά περίπτωση συνθήκες. Αλλά μόνον με απόφαση του φυσικού δικαστή ο οποίος γνωρίζει και τα δεδομένα στην κάθε ξεχωριστή περίπτωση».