Σε τι ελπίζουν και τι φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ για την Κυριακή; Πρώτα απ’ όλα, σε «μητέρα των μαχών» έχει εξελιχθεί η μάχη στην Περιφέρεια Αττικής, όπου πιστεύουν πως ο Γιάννης Σγουρός έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες από τον Βασίλη Κικίλια για τη νίκη.

Παράγοντες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα είναι, βέβαια, η αποχή και η ψήφος όσων επέλεξαν στον α’ γύρο τον Γιάννη Δημαρά.

Δύσκολη θεωρείται η μάχη στην Πελοπόννησο, όπου και εκεί για λόγους εντυπώσεων έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αναμέτρηση Πέτρου Τατούλη-Δημήτρη Δράκου, ενώ, παρά το προβάδισμα, δυσκολίες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει και ο Κλέαρχος Περγαντάς στη Στερεά Ελλάδα (κυρίως λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν για συγκεκριμένα πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του στην Εύβοια).

Αντίθετα, αισιοδοξία υπάρχει για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και για τα Ιόνια Νησιά, ενώ πιο δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη φαίνεται η επικράτηση στο Βόρειο Αιγαίο.

«Κλειδωμένη» θεωρείται η Δυτική Ελλάδα, ενώ χαμένες θα πρέπει ρεαλιστικά να θεωρούνται η Κεντρική Μακεδονία, η Ήπειρος και η Θεσσαλία.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις μεγάλους δήμους, τα πράγματα δείχνουν να είναι δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ ακόμη και στον Πειραιά, ύστερα από τη στήριξη Μαντούβαλου στον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Στελέχη της Ιπποκράτους, όμως, λένε ότι αν το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει κάποιον από τους μεγάλους δήμους, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η Αθήνα, όπου τα τελευταία μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τον Γιώργο Καμίνη.

Μάχη δίνεται και στην Πάτρα, όπου ο «αντάρτης» Γιάννης Δημαράς παλεύει ψήφο με ψήφο με τον Δημήτρη Κατσικόπουλο.