«Δε ζήτησα ούτε τη συνδρομή των πολιτικών αρχηγών, ούτε την εμπλοκή κομματικών μηχανισμών, σεβόμενος την ανάγκη της πόλης, να μείνει μακριά από αντιπαραθέσεις, που δεν έχουν σχέση με τις προτεραιότητες της», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμμαχία» Γιάννης Μίχας σε συνέντευξη Τύπου.

Απέδωσε σε παιχνίδια πολιτικών συναλλαγών, τη χθεσινή δήλωση Μαντούβαλου, που όπως τόνισε «τη μια μέρα λέει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι ψηφοφόροι δεν είναι αγέλη και την άλλη απευθύνει κάλεσμα στους ψηφοφόρους του να στοιχηθούν πίσω από τον κ. Μιχαλολιάκο για τον οποίο δήλωνε το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν μπορεί να τον βλέπει στα μάτια του».

Ευχαρίστησε την ομάδα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Πέτρου Μαντούβαλου και της κίνησης πολιτών «Αριστεροί Δημοκρατικοί Πολίτες του Πειραιά» για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του, ενώ παρέδωσε στην κρίση των Πειραιωτισσών και των Πειραιωτών «το έργο που σκηνοθέτησε χθες ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, με τις ανήκουστες προσπάθειές του να συκοφαντήσει πρόσωπα και να παρέμβει σε ρόλο διαχειριστή μιας πολιτικής πολυκατοικίας, της οποίας θέλει τώρα να επιλέξει τους ενοίκους της».

Ο κ. Μίχας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από τον Αύγουστο του 2011 εκτός πόλης, ενώ πρόσθεσε ότι η προοπτική στον Πειραιά περνάει από το Λιμάνι και από την Cosco.

«Ό,τι είπα για την Cosco ισχύει και σήμερα. Δεν συμφωνώ στην μετατροπή της πόλης του Πειραιά σε Tσάινατάουν». «Συμφωνώ να γίνουν επενδύσεις, να κερδίσει η εταιρία που επενδύει, αλλά να κερδίσει και η τοπική οικονομία» συμπλήρωσε.

«Δεν θέλω να πω τίποτα για τον κ. Φασούλα. Νισάφι πια με αυτή την προσωπική και μικροκομματική αντιπαράθεση», υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμμαχία».

«Εγώ θα συνεργαστώ με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του Πειραιά. Πορεύομαι οχτώ χρόνια στην αυτοδιοίκηση δεν διεκδίκησα άλλη θέση, ούτε βουλευτή, ούτε υπουργού. Έχω πολιτική ταυτότητα και είμαι υπερήφανος γι αυτήν και δεν με εμπόδισε σε καμία μάχη να προστατεύσω εργαζόμενους η πολίτες» ανέφερε ο κ. Μίχας.