Επιστροφή στη κανονικότητα, χωρίς στρεβλώσεις και παθογένειες του παρελθόντος, προαναγγέλει για την οικονομία ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ως μια σαφή αφετηρία βελτίωσης –όχι όμως και μια πλήρη ανατροπή- της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα η ελληνική οικονομία, χαρακτήρισε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. την αυριανή ομιλία του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ.
«Με την ομιλία του πρωθυπουργού αύριο (06/09) στη Θεσσαλονίκη, και το λέω μετά λόγου γνώσης αυτό, θα σηματοδοτηθεί μία νέα περίοδος, μία νέα εποχή, θα έλεγα, κανονικότητας στην οικονομία με την έννοια της κανονικότητας χωρίς όμως στρεβλώσεις και παθογένειες του παρελθόντος. Μία περίοδος που θα είναι χειροπιαστής προοπτικής και ρεαλιστικής ελπίδας για έξοδο από την κρίση», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στον realfm 97,8 και πρόσθεσε: «Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Η αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού θα έχει εκείνα τα στοιχεία με συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές, με άξονες και θα έχει σαφώς κίνηση βελτίωσης των πραγμάτων, διόρθωσης αδικιών, ελάφρυνσης βαρών. Θα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία άλλη περίοδο για τη χώρα και για την οικονομία. Δεν λέω ότι θα είναι η πλήρης ανατροπή, αλλά θα είναι μία σαφής αφετηρία βελτίωσης».
Στην ερώτηση αν πλέον η ελληνική κυβέρνηση θα αρχίσει να υπολογίζει λιγότερο την τρόικα και θα κινείται με μονομερείς αποφάσεις και ενέργειες όπου κρίνει ότι είναι σωστό ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Ν.Δ. απάντησε: «Στο Παρίσι έγινε μία πρώτη συζήτηση όπου στα μεν δημοσιονομικά φαίνεται να υπάρχει μία θετική σύγκλιση, αν και η συνάντηση αυτή ήταν προκαταρκτική της επόμενης συνάντησης που φαίνεται ότι θα είναι η αποφασιστική στην Αθήνα. Σημειώθηκε μία αναγνώριση θυσιών και αποτελεσμάτων της πολιτικής της κυβέρνησης κυρίως με το πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά ακόμη μένει ανοιχτό το θέμα των εργασιακών σχέσεων και των απαιτήσεων που έχει η τρόικα. Από κει και πέρα η αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού δεν θα αγνοεί την πραγματικότητα αυτή, αλλά θα χαράζει και την πορεία της κυβέρνησης σύμφωνα με τα όσα, ως στρατηγικό στόχο έχει παρουσιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δηλαδή τον στόχο της διόρθωσης αδικιών και ελαφρύνσεων».