Υπέρμαχος της αυτορύθμισης και στη περίπτωση των μικρών διαδηλώσεων εμφανίζεται ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Τα δικαιώματα στη συνάθροιση και τη διαδήλωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα και δεν αμφισβητούνται, σε καμία περίπτωση, από εμάς. Είναι δικαίωμα όλων όσοι χάνουν σήμερα τις δουλειές τους και βλέπουν τη ζωή τους να διαλύεται. Ζήσαμε μεγάλες ειρηνικές διαδηλώσεις στην Αθήνα και τις υποστηρίζουμε. Σε ό,τι αφορά τις μικρές σε όγκο, σημειώνω ότι οι διοργανωτές είναι κομμάτι της κοινωνίας και έχουν την ευαισθησία να μη διαταράσσουν τη λειτουργία της πόλης. Είμαστε υπέρ της αυτορρύθμισης», λέει σε συνέντευξή του στα «Νέα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος μιλά για την ανάγκη να δοθεί τέλος σε κάθε μορφή γκετοποίησης στις γειτονιές της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Καμίνης απογοήτευσε καθώς από κάποιο σημείο και μετά ήταν απών. «Η πόλη πρέπει να είναι ασφαλής παντού και για όλους τους κατοίκους της», προσθέτει, «αρμοδιότητα του δήμου είναι να κάνει αυτά που χρειάζεται για να είναι οι γειτονιές φωτισμένες και ζωντανές».

Ερωτηθείς ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει αν εκλεγεί απαντά: «Να κάνουμε την Αθήνα πόλη της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της συμμετοχής. Ανθρώπινη και φιλική για όλους. Βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να αποκτήσει ο δήμος ταυτότητα και να εδραιώσει την αξιοπιστία του, υπερασπιζόμενος το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της. Στεκόμαστε ιδιαίτερα στα ζητήματα της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Αθήνα. Ο δήμος πρέπει να έχει ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης, που θα αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες και δεν θα εξαντλείται στις χορηγίες φιλανθρωπίας».

Ο κ. Σακελλαρίδης εμφανίζεται βέβαιος πως θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών «και μάλιστα με προοπτική νίκης απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Αθήνα θα ψηφίσει για μία ιστορική αλλαγή στην πόλη αλλά και στην ίδια τη ζωή».

Σε ό,τι αφορά τέλος τη Χρυσή Αυγή, εκφράζει τη σιγουριά πως «σε καμία περίπτωση οι Αθηναίοι δεν θα δώσουν έστω και την παραμικρή ευκαιρία στη Χρυσή Αυγή να πανηγυρίσει».