Για πρώτη φορά σε καιρό πανδημίας το  Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ συνεδριάζει με φυσική παρουσία.

Στις Βρυξέλλες έχει μεταβεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα με ανάρτησή του στο Twitter.

«Απέναντι στις προκλήσεις, η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη» έγραψε.

Στη συνεδρίαση θα γίνει η προετοιμασία του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης-25ης Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το ΑΜΠε επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ατζέντα του περιλαμβάνονται ακόμη, το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το πακέτο ανάκαμψης, οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, ο συντονισμός των μέτρων που σχετίζονται με τον κορονοϊό στην ΕΕ.

Επίσης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την τουρκική συμπεριφορά «που προσβάλλει τις ευρωπαϊκές αξίες και υπονομεύει την αρχιτεκτονική ασφάλειας της ΕΕ» και ζήτησε «να μην καθυστερήσουμε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων που θα καταστήσουν σαφές στην Άγκυρα ότι η καλή σχέση της με την Ευρώπη περνάει μέσα από τη βελτίωση των σχέσεών της με τα μέλη της ΕΕ».

Σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συζητάμε για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής που θα εξεταστεί η σχέση της ΕΕ…

Posted by Miltiadis Varvitsiotis on Tuesday, September 22, 2020