Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Τάσου Μητσόπουλου, τον κυπριακό λαό, την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

«Ένας σπουδαίος πατριώτης και καλός φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο Τάσος Μητσόπουλος, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, έφυγε από κοντά μας. Διακρινόταν για την αγάπη του στην Ελλάδα και το πάθος του για την εθνική υπόθεση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τον απρόσμενο θάνατό του» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου εκφράζουν οι Έλληνες πολιτικοί

«Βαριά και πολλαπλή» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος την απώλεια του υπουργού Άμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου.

«Απώλεια για τον Κυπριακό λαό και για τον Ελληνισμό σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Κύπρο όσο και την ευρύτερη περιοχή μας. Απώλεια και για εμένα προσωπικά, καθώς διανύσαμε μαζί μια μεγάλη διαδρομή συνεργασίας και προσωπικής φιλίας. Πάνω απ’ όλα όμως, απώλεια για την οικογένειά του, τον πατέρα του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του, στους οποίους συμπαραστεκόμαστε και εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη και αντοχή αυτές τις ώρες».

Ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει στη δήλωσή του ότι «η Κύπρος έχασε σήμερα έναν μεγάλο δημόσιο άνδρα, ο Ελληνισμός έναν μεγάλο πατριώτη και η οικογένειά του τον άνθρωπο της. Ας σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και αγάπη, αποτίοντας φόρο τιμής και αναγνώρισης στον δημόσιο, έντιμο, πατριωτικό, γεμάτο ήθος και αξιοσύνη σύντομο βίο του».

Μόλις πληροφορήθηκε την είδηση τού θανάτου τού Υπουργού Αμύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Μητσόπουλου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένας βαθιά καταρτισμένος επιστήμονας, ένας ακέραιος πατριώτης, ένας υποδειγματικά υπεύθυνος δημόσιος άνδρας. Πράος άνθρωπος, δραστήριος πολιτικός, αφοσιώθηκε στην υπόθεση της Κύπρου και προσέφερε τον εαυτό του, τις γνώσεις και τις ικανότητές του από πολλές διαφορετικές θέσεις.

Είχα την ευκαιρία να γνωριστώ μαζί του και να συνεργαστούμε για πολλά χρόνια με διαφορετικές ιδιότητες ο καθένας. Εξετίμησα προσωπικά το ήθος του, την εντιμότητα του χαρακτήρος του και την αποτελεσματικότητα της δράσης του.

Δικαιολογημένα ο αιφνίδιος, τραγικός χαμός του συγκίνησε τον Ελληνισμό στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα. Δικαιολογημένα η διαδρομή του στον δημόσιο βίο θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Δράσης, Θόδωρος Σκυλακάκης για την απώλεια του Τάσου Μητσόπουλου:

«Γνωριστήκαμε με τον Τάσο Μητσόπουλο όταν ήμασταν πολύ νεότεροι. Εξελίχθηκε σε μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα και προσέφερε σημαντικό έργο σε όλες τις θέσεις όπου υπηρέτησε. Είναι μεγάλη απώλεια.

Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τον τόσο πρόωρο και αδόκητο χαμό του και τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του» δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης.

Θλίψη και συγκλονισμό εξέφρασαν τα κόμματα από όλους τους πολιτικούς χώρους της Κύπρου για τον αδόκητο χαμό του υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, στον οποίο ο Τάσος Μητσόπουλος υπηρέτησε για δύο και πλέον δεκαετίες, ανέφερε ότι ο Ελληνισμός, η Κύπρος και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, έχασαν έναν υπέροχο άνθρωπο με μοναδικό ήθος.

«Θα μας λείψει. Η σκέψη μας είναι στους οικείους και τους ευχόμαστε υπομονή και κουράγιο» είπε
φανερά συγκινημένος.

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία το απόγευμα και μελέτησε τρόπους για να τιμηθεί ο εκλιπών.

Το πρόγραμμα και λεπτομέρειες για την κηδεία θα καθορισθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο σε αποψινή συνεδρία του.

Όλα τα πολιτικά κόμματα με ανακοινώσεις τους εκφράζουν θλίψη για τον θάνατο του υπουργού και εξαίρουν το ήθος, την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και τη μετριοπάθειά του.

Τα πολιτικά κόμματα επισημαίνουν ότι η απώλεια του Τάσου Μητσόπουλου, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.

Σημειώνουν ακόμη ότι ο Τάσος Μητσόπουλος, με τον ακέραιο, ευγενικό και πράο χαρακτήρα του, κέρδιζε επάξια τον σεβασμό, ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων.

Τέλος, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος και προς την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Στο μεταξύ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκφράζοντας θλίψη για τον θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου ανακοίνωσε ότι στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες όλων των κατηγοριών, οι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια και πριν από την έναρξη όλων των αγώνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Οι σημαίες στα στάδια κυματίζουν μεσίστιες.