Τις αντιδράσεις από τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού μετρούν ακόμη στο Μαξίμου, ενώ τα περισσότερα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τηρούν στάση αναμονής.

Πάντως, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, παρουσιάζονται αμήχανα και αναγνωρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε μια επιλογή υψηλού πολιτικού ρίσκου, επισείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και στελέχη που υποστηρίζουν ότι η τακτική αυτή ήταν μονόδρομος για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, λόγω της σοβαρότητας των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να ακολουθήσουν, ενώ μια άλλη μερίδα στελεχών εκτιμά ότι η πόλωση του κλίματος στο δρόμο προς τις κάλπες της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Ούτως ή άλλως, ο μεγαλύτερος φόβος στην Ιπποκράτους παραμένει η «χαλαρή» ψήφος και όχι η ψήφος αποδοκιμασίας των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, λένε κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ, μπορεί να «αφυπνίσει» τους ψηφοφόρους.

Προς το παρόν, πάντως, τα κυβερνητικά στελέχη – όπως ο Τηλέμαχος Χυτήρης στο πρωινό του Mega και η Άννα Διαμαντοπούλου στον Σκάι – επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά ασπάζονται το μήνυμα του κ. Παπανδρέου ότι η ψήφος στις τοπικές εκλογές ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.