Μετά την απόφαση της απόσυρσης του μέτρου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας μίλησε στον Βήμα Fm για το θέμα.
«Από την πρώτη μέρα, είχα πει ότι αν υπάρξει δημοσιονομικό ισοδύναμο, δεν έχω αντίρρηση να αποσυρθεί το μέτρο. Αυτό που είχα αντίρρηση ήταν να αποσυρθεί το μέτρο υπό την επίκληση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Από την πρώτη μέρα, λοιπόν, είπα ότι εάν συμφωνήσουμε σε δημοσιονομικό ισοδύναμο, το μέτρο μπορεί να αποσυρθεί. Δεν είχα ιδεολογική εμμονή. Το χθεσινό μέτρο, όμως, ήταν πρόταση δική μου και του κ. Στουρνάρα. Όταν ο πρωθυπουργός μας ζήτησε το πρωί να συνεννοηθούμε με τον υπουργό Οικονομικών και να βρούμε εναλλακτικές προτάσεις, στείλαμε τρεις και επέλεξαν οι δύο αρχηγοί αυτή που γνωρίζετε. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή να βρούμε δημοσιονομικό ισοδύναμο, καθίσαμε κάτω και αυτό κάναμε», είπε. Και πρόσθεσε: «Εκφράζω προσωπική γνώμη και δεν θέλω να το συνεχίσω, διότι δεν έχει καμία σημασία. Το μέτρο του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες και είναι σωστό. Πιθανόν με άλλον υπουργό στο μέλλον, θα δείτε ότι θα μπει, διότι δεν έχει να κάνει μόνον με την είσπραξη, αλλά με το συνολικό εξορθολογισμό του συστήματος. Δεν θέλω να συνεχίσω την υπεράσπιση του μέτρου, αλλά, παρόλο που δεν το είχα νομοθετήσει εγώ, όταν κατάλαβα τη λειτουργία του, το υπερασπίστηκα και το υπερασπίζομαι».
Σχολιάζοντας το θέμα της φορολόγησης των τσιγάρων, είπε: «Με τα τσιγάρα πιθανόν να βγάλουμε και περισσότερα χρήματα, αλλά το μέτρο δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα. Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση και προχωράμε. Είναι 5 λεπτά στο πακέτο. Θέλω να σας υπενθυμίσω, όμως, ότι τη φορολογική πολιτική δεν την αποφασίζει ο υπουργός Υγείας (σ.σ.: σχετικά με το αν το πλεόνασμα από τα έσοδα του μέτρου μπορεί να διατεθεί για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης)».
Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για την εισφορά υπέρ του ΕΟΠΥΥ στις συνταγές, λέγοντας: «Το ένα ευρώ του ΕΟΠΥΥ είναι υπολογισμένο για 70 εκατ. το χρόνο ως είσπραξη, αλλά έχει και δημοσιονομική επίπτωση ως προς τη μείωση του αριθμού των συνταγών. Δεν θέλω να συνεχιστεί μια κουβέντα (για τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ). Το μέτρο ήταν ψηφισμένο απ’ όλους μας. Δεν ήταν ψηφισμένο για να μην εφαρμοστεί, αλλά για να εφαρμοστεί αυτόματα από 1/1/2014. Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσω τον ψηφισμένο νόμο. Αν αυτό που μου λέτε είναι να μην εφαρμόσω τον ψηφισμένο νόμο, σας λέω ως βουλευτής και όχι ως υπουργός ότι τους νόμους τους ψηφίζουμε για να τους εφαρμόζουμε και όχι για να μην τους εφαρμόζουμε. Αυτό (σ.σ.: ότι ψηφίστηκε σε νόμο για το μνημόνιο με ένα άρθρο) δεν έχει σχέση, διότι τότε θα έπρεπε να καταργήσουμε κάθε νόμο που έχει ψηφιστεί με το μνημόνιο», είπε. Ανέφερε ακόμη ότι: «Δέχθηκα χθες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και δέχθηκε ότι θα ισχύσει το ένα ευρώ ανά συνταγή. Χθες, ενημερώσαμε για το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στον ΕΟΠΥΥ και συμφωνήσαμε και σ’ αυτό. Σας είπα: χθες, στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, ενημερώσαμε με τον κ. Μπέζα, τον αρμόδιο υφυπουργό, για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα και συμφωνήσαμε».
Είπε ακόμη ότι οι νέες και μειωμένες τιμές στα φάρμακα, θα ισχύσουν «και καλώς εχόντων των πραγμάτων, το νέο δελτίο τιμών θα εκδοθεί σύντομα, έως τις 20 Ιανουαρίου και θα ισχύσει από τα φαρμακεία από τις αρχές Φεβρουαρίου».
Αναφερόμενος πάντως και στο θέμα της φυγής του Χριστόδουλου Ξηρού, τόνισε: «Δεν μπορώ να χρεώσω προσωπική ευθύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος είναι βέβαιο ότι δεν έχει ατομική ενημέρωση για το πώς παίρνονται οι άδειες και ποιος την πήρε. Αν με ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη, είναι ότι δεν πρέπει οι τρομοκράτες να παίρνουν άδειες».