Για το κενό που ήρθε να εκμεταλλευτεί η Χρυσή Αυγή μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο κ. Καμίνης ανέφερε με αφορμή τα τελευταία ρατσιστικά χτυπήματα αλλά και το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ότι «εξτρεμιστικές, νεοναζιστικές οργανώσεις εκμεταλλεύτηκαν το κενό. Μην κρυβόμαστε για τη Χρυσή Αυγή», είπε και ανέφερε ότι: «Η απάντηση πρέπει να είναι πολιτική».

Ο κ. Καμίνης πάντως μίλησε και για τα μειωμένα ποσοστά εγκληματικότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας, όμως, ξεκαθάρισε ότι η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί.

Έκανε λόγο και στις συζητήσεις που είχε με το δήμαρχο της Νέας Υόρκης και το πώς είναι η Νέα Υόρκη σήμερα δεδομένης της μειωμένης εγκληματικότητας. Και είπε πως βλέπουν οι ξένοι τη χώρα μας. «Πριν από ένα μήνα ήμουν στο Πεκίνο, σήμερα βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη. Ο σκοπός είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι η Αθήνα είναι μια πόλη που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα που βλέπουμε πάρα πολύ συχνά να μεταδίδουν τα ΜΜΕ», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Δημιουργήθηκε μία κακή εικόνα στο παρελθόν. Πρέπει να δώσουμε την εικόνα μιας πόλης που είναι όρθια, που πολεμάει. Είναι μια πόλη όμορφη, είναι μια πόλη με πολλά πλεονεκτήματα για τους τουρίστες».

Ο δήμαρχος όμως δεν έκρυψε και τα προβλήματα της πρωτεύουσας. «Η εικόνα που έχει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης όπως έχει και η ευρύτερη κοινή γνώμη είναι μιας πόλης που περνάει βαθύτατη κρίση. Αυτό δεν είναι ψευδές. Όμως, ότι είναι μία πόλη, βίαιη, μία πόλη που δεν μπορείς να περπατήσεις με ασφάλεια, αυτό δεν αληθεύει. Κι αυτή την εικόνα πρέπει να ενισχύουμε».