Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την επιστολή του Κώστα Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπετενιώτης ισχυρίστηκε πως «ο κ. Καραμανλής υπεξέφυγε την απάντηση στην ιστορία» και εκτίμησε πως η ζημία του Δημοσίου από τις ανταλλαγές οικοπέδων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ.

«Ο κ. Καραμανλής δεν προσέφερε κάποιο στοιχείο, απέφυγε την ουσία, και υπεξέφυγε την απάντηση στην ιστορία. Τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί για τις ανταλλαγές, που αναφέρουν όπως το καταλαβαίνει ο καθένας μας κάποια τιμή, έχουν μια εκτίμηση του ΣΟΕ, και μια εκτίμηση των ΔΟΥ» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπετενιώτης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στον Real Fm, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε πως «η προανακριτική επιτροπή και η δικαιοσύνη οφείλουν πάνω από όλα να ανοίξουν τους λογαριασμούς της μονής σε Ελλάδα και Κύπρο».

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως ο πρώην πρωθυπουργός υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών με το να λέει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο και συμπλήρωσε: «Δεν σημαίνει τίποτε για τον πρώην πρωθυπουργό ότι στον κ. Αγγέλου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για την υπόθεση;».