«Έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία για την έλευση της τρόικας σε όλα τα θέματα» ξεκαθάρισε, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, διαμηνύοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε από κοινού για το νέο χαράτσι χωρίς διαπληκτισμούς, όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. «Δεν υπήρχε κλίμα έντασης μεταξύ των αρχηγών για το θέμα του χαρατσιού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι «η πρόταση των αρχηγών που θα πάει στην τρόϊκα έχει κοστολογηθεί».

Ανέφερε ακόμη ότι διαθέτουν τα στοιχεία από τη ΔΕΗ και, όπως είπε, «περίπου στο 15% η μεσοσταθμική μείωση στον ενιαίο φόρο ακινήτων».

Τόνισε ακόμη ότι «Σε κάθε περίπτωση οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερα, το πόσο θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες», σημειώνοντας ακόμη ότι «η είσπραξη του ενιαίου φόρου μέσω ΔΕΗ θα ισχύσει μόνο για το 2013».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν πολίτη, αν δεν πληρώσει το χαράτσι «Θα πηγαίνει στην Εφορεία το κόστος όταν δεν θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι, δεν θα κόβεται το ρεύμα» και πρόσθεσε ότι: «Θα υπάρξει αφορολόγητο αλλά δεν ξέρουμε ακόμη από πού θα αρχίζει. Θα διατηρηθούν όσα ισχύουν για τους άνεργους, κλπ».

Τόνισε πάντως ότι: «Έχουμε κοινή επιδίωξη το καλό της πατρίδας μας» και ανέφερε: «Σε αυτή την κυβέρνηση βάζουμε την εθνική ανάγκη πάνω απ’ όλα». Σημείωσε δε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς και είπε ακόμη ότι άρχισαν να έρχονται τα πρώτα θετικά σημάδια βελτίωσης. «Το καλοκαίρι πιστεύουμε ότι θα αρχίσει να φαίνεται η αντιστροφή».

Αναφέρθηκε πάντως και στο θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου «Δεν είναι της παρούσης θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου» και ξεκαθάρισε ότι «Έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία για την έλευση της τρόικας». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως αναφερόταν διαρκώς στην προετοιμασία που έχει γίνει σε όλα τα θέματα με αφορμή την έλευση της τρόικας, τονίζοντας ότι θα δεχθούν ακόμη και το σχέδιο Μανιτάκη για το Δημόσιο. Για μία ακόμη φορά πάντως αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ και στις θέσεις του. «Η δουλειά γίνεται και γίνεται σωστά και ας λέει ο κύριος Τσίπρας ότι θέλει», είπε χαρακτηριστικά.