Χωρίς να υπάρξουν δηλώσεις ή κάτι ανακοινώσιμο, ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών επικεντρώθηκε σε οικονομικά και θεσμικά ζητήματα, ενώ ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε τους δημάρχους και για τη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να συσταθεί τριμελής επιτροπή (ΚΕΔΕ, υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Οικονομικών – Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) για την εξέταση των θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του ζήτησε από δήμους και περιφέρειες να αποστείλουν το αργότερο μέχρι τις 11/3/2013, στοιχεία του εκτιμώμενου κόστους μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το χρονικό διάστημα από 1-1-2013 έως και 31-3-2013, απολογιστικά στοιχεία κόστους για το χρονικό διάστημα 1-9-2012 έως και 31-12-2012, καθώς και τον αριθμό των μεταφερόμενων μαθητών.

Η εγκύκλιος, πέρα από τα στοιχεία, που ζητά από τους ΟΤΑ, δίνει και οδηγίες προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία προκήρυξης των διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών.